Av DAG HÅKON HELLEVIK

Nå avrunder quizredaksjonen sesongen med å spørre om enda flere av våre toppscorere, men denne gangen dreier det seg om folk med høyere uttelling enn bare ni!!

For ni mål på to sesonger var både hva Cisse og Mackie stoppet på i 2011/13.  Heidar Helguson kunne kanskje klart tosifret hvis Mark Hughes hadde latt ham bygge videre på de 8 han scoret i 2011/12, men den geniale waliseren lot i stedet Heidar forlate klubben på billigsalg. Og billigsalg var også ordet for toppscorertittelen året etter. Loic Remy fikk pokalen med 6 mål etter å ha spilt bare 14 kamper!
Han ble for øvrig QPRs toppscorer totalt (alle turneringer) med det laveste antallet mål i klubbens historie.

Og hva Jamie Mackie angår spilte han 60 kamper på de to sesongene, to mer enn Adel Taarabts 58.

Poengutdelingen
To «pinner» var belønningen for å svare rett i april. De som gjorde det var Lars Erling Næss, Knut Aksnes, Eivind Vasstrand, Trond Williksen og Frode Rekve. I tillegg får Roy Hojem og Magne Buset poeng, men bare for riktige toppscorere så de må nøye seg med en pinne hver.

Før siste oppgave står vi derfor med en litt ujevn liste hvor Frode Rekve  og Trond Williksen fortsatt leder, begge nå med 5 poeng. Deretter har vi (med 3 poeng) Magne Buset, Lars E Næss, Knut Aksnes og Eivind Vasstrand, og deretter (med 1 poeng) Gjermund Sægrov, Tore Berntsen, Karl Ove Dybvad  og Roy Hojem

Nye muligheter
Men for at de som ligger best an skal måtte anstrenge seg litt slår vi som vanlig til med en multipoengsoppgave i sesonginnspurten. Oppgaven er todelt og poengmuligheten enda høyere: Vi vil vite:

a: Hvem har rekorden for det høyeste antallet ligamål noen QPR-spiller har scoret på en sesong på øverste nivå? (PL eller gamle Div 1)

b: Hvem er - når vi ser bort fra vedkommende vi viser til i forrige spørsmål - de 3 siste som har scoret 20 ligamål eller mer på en sesong for QPR?

Vi skal med andre ord fram til fire navn, og du får ett poeng for hvert av dem. Det er lov å gjette, så du behøver ikke svare med riktig sesong eller riktig antall mål for å få godkjent svar.

Vi minner om reglene. Vi kommer med ny oppgave hver måned, og denne oppgaven er del av en sammenhengende konkurranse som går fra januar til mai. Vi deler ut to premier, hver av dem en QPR-trøye for sesongen 2014/15. Vinnerne får disse tilsendt etter sesongstart høsten 2014.

Hvert poeng du scorer underveis gir ett lodd i en trekning, og du har derfor større sjanse for å vinne jo flere oppgaver du klarer å løse. Vi deler ut bonuslodd dersom oppgaven viser seg å være så vanskelig at bare én eller to deltakere klarer å løse den.

I tillegg vil også den deltakeren som har vunnet flest lodd gjennom hele spørsmålserien få premie. Deler flere på den prestasjonen blir det loddtrekning der også.

Konkurransen er kun åpen for supporterklubbens betalende medlemmer. For å kunne vinne må du ha betalt kontingent for 2013/14 innen sesongslutt. Svarfristen for denne oppgaven er mandag 26. mai. 

Svarene sendes til:

daghakon@besonet.ch

Skriv (og det er veldig viktig) MAIQUIZ i emnefeltet