Av DAG HÅKON HELLEVIK

Marginene er små når det gjelder managernes resultater. Vi teller altså poengsnitt per kamp etter trepoengsregelen, og de to som utmerker seg er Venables og Sexton. Fra Gerry Francis på tredje plass på lista til Don Howe på sjette skiller det minimale 0,03 poeng.  De som interesserer seg for denne type finslepen matematikk får vente til neste utgave av Superhoops, hvor vi bringer den oppdaterte lista. Dessverre er det slik at verken Harry Redknapp eller Chris Ramsey har klart å blande seg inn i toppsjiktet.

Magne Buset og Tore Karlsen var de eneste som klarte både Sexton og Francis, og disse får dermed nyte godt av vår relativt lite benyttede regel om bonuspoeng. Normal uttelling for å klare to navn av to mulige er to poeng, men her får begge tre. I tillegg vanker det ett poeng for de som har klart ett navn. Da handler det om Morten Sakariassen, Lars Erling Næss, Knut Aksnes, og Eivind Vasstrand.

Da er vi i ferd med å få den spredningen i feltet som vi var ute etter.
Magne Buset topper nå med 6 poeng.
Tore Karlsen har 5.
Deretter på 3 poeng: Frode Rekve, Knut Aksnes og Lars Erling Næss.
2 poeng: Trond Williksen og Morten Sakariassen
1 poeng: Øyvind Engelsjord, Stian Karlsen, Eivind Vasstand og Steinar Engebretsen.

For å få litt futt i sesongavslutningen kommer vi nå med en oppgave hvor du med full klaff kan få tre poeng. Den handler om nedrykk, som vi dessverre ble gjenstand for samme dag som redaksjonen gjorde denne oppgaven ferdig, men også om opprykk som vi kanskje kan få oppleve igjen neste år. For med en så stor grad av hyppighet som QPR bytter divisjon er det en del spillere som har ganske mange opp- og nedrykk på samvittigheten. Vi vil vite hvilke enkeltspillere som har vært med på slike «rykk» med QPR flest ganger, og vi presiserer at vi ikke begrenser oss til de siste årenes heistilværelse mellom Premier League og The Championship.

Gjennom hele klubbens historie er det fem spillere som har vært med på fire eller flere slike opp- og nedrykk med QPR, og vi spør om navnene på disse.

For å få bokført et «rykk» må vedkommende ha spilt minst 1 ligakamp i en sesong hvor QPR ved sesongslutt har rykket opp eller ned mellom to divisjoner.

For ikke å gjøre oppgaven alt for uoverkommelig deler vi altså ikke ut mer enn tre poeng. Det vil i praksis si at dersom du foreslår fem spillere og tre av dem er rett, så får du full pott. Klarer du alle fem får du hederlig omtale, men ikke mer.

Vi minner om reglene. Vi kommer med ny oppgave hver måned, og denne oppgaven er del av en sammenhengende konkurranse som går fra januar til mai.  Hvert poeng du scorer underveis gir et lodd i en trekning, og du har derfor større sjanse for å vinne jo flere oppgaver du klarer å løse. Vi deler ut bonuslodd dersom oppgaven viser seg å være så vanskelig at bare én eller to deltakere klarer å løse den.

Vi deler ut to premier, hver av dem en QPR-trøye for sesongen 2015/16. Den ene vinneren trekkes etter at alle loddene hver enkelt deltaker har tjent opp er lagt i samme hatt, mens den andre vinneren er den deltakeren som har vunnet flest lodd gjennom hele spørsmålserien. Deler flere på den siste prestasjonen blir det loddtrekning der også.

Konkurransen er kun åpen for supporterklubbens betalende medlemmer. For å kunne vinne må du ha betalt kontingent for 2014/15 innen sesongslutt.  Svarfristen for denne oppgaven er mandag 1 juni

Svarene sendes til:
daghakon@besonet.ch

Skriv (og det er veldig viktig) MAIQUIZ i emnefeltet