Av DAG HÅKON HELLEVIK

De to første QPR-spillerne som deltok i noen av europacupene i fotball var Brian Nicholas og Bobby Cameron, som begge spilte på Londons bylag i Messeby-cupen i 1955. Dette fremgikk av en lengre artikkel i SH 124, som alle våre medlemmer hadde i postkassene før oppgaven ble lagt ut på nett.

Det hadde de fleste innsenderne fått med seg - nærmere bestemt Øyvind Engelsjord, Frode Rekve, Ørjan Hestetun, Knut Aksnes og Ståle Sunde. De som hadde slurvet var imidlertid de to som ledet konkurransen. Magne Buset, som åpenbart hadde brukt mer tid på Google enn på medlemsbladet, hadde funnet frem til Bobby Cameron, men ikke til Brian Nicholas. Roy Hojem har vi ingen diagnose på, han har vi rett og slett ikke hørt fra denne gangen.

Dermed leder Magne Buset fremdeles, med fem pinner etter fire oppgaver. Resten av lista ser slik ut:

4: Ørjan Hestetun, Frode Rekve og Knut Aksnes

3: Roy Hojem, Øyvind Engelsjord og Ståle Sunde

2: Gjermund Sægrov og Tore Karlsen

Maioppgaven krever tre navn, slik vi pleier å gjøre det med siste oppgave i sesongen. Det handler denne gangen om spillere QPR har solgt til ulike tider. Vi har solgt en del stjerner gjennom historien, og dette handler om tre spillere som hadde det til felles at de spilte i samme posisjon på banen.

Tre QPR-spillere er blitt solgt til andre klubber for en overgangssum som for alles vedkommende var ny britisk rekord for spillere i deres posisjon på banen. Vi vil vite hvilke? For å løse oppgaven må du selvsagt finne ut hvilken spillerposisjon vi snakker om, men det du svarer med er de tre navnene.

Svaret på dette har forøvrig også stått i Superhoops en gang i tiden, men den utgaven begynner nå å bli ganske gammel.

Vi minner om reglene. Vi kommer med en ny oppgave hver måned, og hvert poeng du scorer underveis gir et lodd i en trekning som foretas etter sesongslutt. Vi deler ut bonuslodd dersom oppgaven viser seg å være så vanskelig at bare én eller to deltakere klarer å løse den.

Vi deler ut to hovedpremier, begge en QPR-trøye for sesongen 2017/18. Den som har flest lodd i potten vinner den ene premien, mens vi trekker en vinner av den andre. Så selv om du ikke vinner poengkampen, så har du større sjanse til å vinne en premie jo flere oppgaver du klarer å løse.

Konkurransen er kun åpen for supporterklubbens betalende medlemmer. For å kunne vinne må du ha betalt kontingent for sesongen 2016/17. 

Svarfristen denne gangen er søndag 28. mai 2017  

Svarene sendes til:

daghakon@pilzie.ch

Skriv (og det er veldig viktig) MAIQUIZ (i ett ord!!!) i emnefeltet