Meldingene fra treningfeltet vårt sier at den nyankomne trener`n Steve MacLaren har hatt en super innvirkning på spillergruppa, og at den nå framstår som mye mer homogen enn i hele forrige katastrofale sesong.
Enkelte brønnpissere har reist videre, noen er igjen, mange vi "liker godt" - for å bruke en betegnelse som hyppig benyttes av Tony Fernandes for tida - er tilbake mens Mackie har reist og noen til vil følge. Ut i fra hva som er vist i treningskampene kan en påstå at positiviteten fra treningsfeltet vises igjen på banen - sjøl om treningskamper er nettopp det.

Lagoppstilling
Men hvem starter så Harry med?
Det er jo veldig vanlig at en manager velger å bruke de siste nye spillerne og således starter nok både Simpson og Dunne i sine respektive posisjoner, og mest sannsynlig også Austin. Hvem som bekler midtbanen er ikke åpenbart, ei heller hvem Austin skal samarbeide med framme.
Det er kanskje lettere å se for seg hvem som tar de to andre forsvarsposisjonene: Hill eller Onuoha sammen med Dunne, og vår sørkoreanske venn til venstre. Green er udiskutabel skadefri.

For mye statistikk er delvis meningsløst i en åpningskamp, hvor uventa resultater skjer hver gang. Men la meg allikevel nevne at vi hjemme på Loftus Road har 11-11-7 totalt gjennom tidene, og videre at vi ikke har tapt hjemme siden 2000.

Nedrykkskandidat?
Onsdagsuglene blir av mange sett på som en nedrykkskandidat denne sesongen. Jeg er ikke enig i det. En plass 10-15 derimot er sannsynlig ut i fra hvilke spillere Dave Jones kan skilte med, og jeg hensyntar at det nok kommer noen spillere til.
I dag fredag står de oppført med kun tre spisser hvorav den sist ankomne, 24-åringen Nuihu, regnes som et røverkjøp fra østerrisk fotball. Stor og sterk, hele 197 høy!

På midten er det flere å velge og vrake i. Kanskje er Owls rett klubb for gamlelånet vårt Kieran Lee (ses. 2008) med tanke på å få karrieren opp et par hakk. En annen kjenning er Ola fra Fana, for å være litt intern med bergenserne våre. Seyi Olofinjana er riktig navn og han har altså ei (god) fortid i Brann.
Mye god rutine også i Prutton og jamaicaneren Johnson mens Antonio er spennende med et bra register å spille på.

Rutine
I forsvaret er det mer rutine. Både Buxton, spanjolen Llera, Taylor og Gardner har lang fartstid mens f.eks portugiseren Floro (19) er fremadstormende.
Aller bakerst er Kirkland sjefen.

Hvor sterke uglene er i angrep er litt i det blå foreløpig. Midtbanen er løpssterk og skal visstnok være gode i kontringsspillet sitt. Forsvaret er ganske tregt, og det kan bety at Austin og hans makker, og midtbanespillerne som forviller seg inn der kan få spille hurtige kombinasjoner. Vi får se...

Full dekning
Å spå noe konkret fra kampen er vanskelig. Vi veit at det pleier å bli skåra mål disse lagene i mellom, gjerne to og tre, og det er det jeg går for nå også. Hovedtipset blir 2-1 til oss med 1-2 som et guffent alternativ siden det er serieåpning.