Av STIAN KARLSEN

Etter 0-3 mot Brentford på Griffin Park så skulle vi reise kjerringa på Loftus Road mot Stoke lørdag. Det klarte man bare delvis, og skal man glede seg over noe så er det at vi holdt nullen igjen. 

Steve McClaren gjorde to endringer på laget. Darnell Furlong hadde behov for en pause og Ebere Eze finner ikke godformen. Inn kom Josh Scowen og Tomer Hemed. Det betød at Cousins gikk ned på høyre backplass og at QPR spilte klassisk 4-4-2 denne gangen. Lumley med backfirer Cousins, Hall, Leistner og Bidwell foran seg. Luongo og Scowen sentral med Wszolek og Freeman på kantene. Hemed kom altså inn og dannet tospann med Wells på topp. 

Tidlig rødt
Allerede etter 7 minutter kom hendelsen som skulle prege hele kampen. Sam Clucas får et oppspill med dertil dårlig mottak. Josh Scowen kommer inn og takler helt rent. Clucas ser ut til i frustrasjon viljestemple Scowen på ankelen, noe dommeren oppfatter umiddelbart. Dommeren er aldri i tvil og drar opp det røde kortet, trolig helt riktig. 

Til tross for en mann mer på banen så klarer ikke QPR skape noe dominant trykk. Det var slik at man nesten ikke kunne se at det var forskjell i antall spillere hos lagene. Offensivt klabbet det fælt og bortsett fra et par skudd fra distanse ved Luongo og Freeman så produserte QPR svært lite målsjanser i førsteomgang. 0-0 til pause var det ingenting å si på. 

Stoke 2-3.jpeg

Bytte i pausen
Polakken Pawel Wszolek hadde en svak omgang og ble erstattet av Bright Osayi-Samuel i pausen. Byttet satte litt mer fart i høyresiden, men QPR slet med å spille seg til store sjanser. Det er rett og slett for lite kvalitet offensivt i dette mannskapet per dags dato. Nahki Wells ser litt sliten ut og Tomer Hemed har fremdeles et stykke til formen etter skade. 

Det er slik at man har mest tro på at det er midtbanen som skal stå for målene, og det er ikke flust med målgjørere der heller. Luke Freeman vet vi er en farlig mann, og han var god også i denne kampen, men noen naturlig målscorer som leverer kamp etter kamp er han ikke. 

Det ble med forsiktige forsøk fra Nahki Wells og Massimo Luongo i den andre omgangen og man mistenkte tidlig at dette ville ende målløst. Stoke hadde lite å by på offensivt med 10 mann og hvis man ser bort fra et par brukbare skudd fra distanse så var det aldri farlig foran Joe Lumley. 

Sent rødt kort
Lagene var like mange spillere på banen etter 86 minutter da Grant Hall ble sendt i garderoben etter sitt andre gule for dagen. Begge kortene var av den helt greie sorten. 

0-0 ble resultatet uten den helt store dramatikken. Det positive vi kan ta med oss er at vi endelig holdt nullen igjen etter ofte å ha vært "lekk" bakover den siste tiden. Her hadde QPR en gylden mulighet til å legge neddrykkstriden langt unna, men med ett poeng så er vi fremdeles ikke helt trygge. Med den formen QPR har vist den siste tiden så skal man være glad for at det fremdeles skiller 10 poeng ned til Rotherham under streken med 10 kamper igjen å spille. 

Det gjenstår to kamper til uken før det blir en liten pust i bakken i forbindelse med landslagspausen. Den kommer nok til å gjøre godt for det var tydelig at spillerne begynner å føle det harde kampprogrammet på kroppen. Olamide Shodipo fikk sine første minutter denne sesongen da han entret banen for Josh Scowen etter 73 minutter. 

Tirsdag venter ny hjemmekamp mot nettopp Rotherham. Den blir viktig!

U R´sss

QPR-STOKE 0-0 (0-0)