Av STEINAR SÆTHER

Når bussen fra Stoke parkerer utafor Loftus Road lørdag formiddag, så vil det være et kjedelig lag som kommer traskende ned busstrappa. Fire kamper spilt og Mark Hughes og hans drabanter har prestert 2-3 i målforskjell - til forskjell fra oss som gir hjemmefansen gylne øyeblikk. Bare så det ikke blir noen misforståelser, jeg snakker sjølsagt om oss når vi er bortelaget. To ganger 0-4 er liksom ikke det en blamerer med overfor kamerater og arbeidskollegaer. Du kan bare til en viss grad truverdig hevde overfor de samme at det ikke er på White Hart Lane eller Old Trafford vi skal hente poengene. Vi har riktig nok møtt et godt Spurs og et klinisk Man Utd. Hjelper det på humøret? Nei! Ikke Burton heller, når jeg tenker meg "nøye" om...

Det understreker viktigheten av at vi vinner så mange poeng som mulig på Loftus Road. Ett tap og en seier bør nå transformeres til to seiere og ett tap. Det er både å forvente og forlange at vi forbedrer spillet for hver kamp vi spiller, således skal vi gjøre det bedre enn vi gjorde mot Sunderland.

Fredag kveld er skadesituasjonen litt uklar. Barton og Mutch er tvilsomme, Sandro skal visstnok være klar igjen. Forsvaret kan hende blir uforandra mens Vargas nesten sikkert blir makker til Austin på topp. Har en følelse av at Harry igjen prøver 3-5-2 lørdag, men om skadesituasjonen endres kan det fort bli 4-4-2.

Mark Hughes fikk åpenbart ikke fritt leide til bankhvelvet av Stoke-eierne. Kanskje det var det som skulle til for at han brukte hodet på helt annet vis enn hos oss, når han tok fatt på overgangsmarkedet. Inn kom Shawcross, Moses, Diouf, en gammel overgangsvenn av meg, Odemwingie, og kanskje den mest spennende av dem alle, Bojan Krkic, om han får ut potensialet sitt. Det gjorde han bare tidvis hos det mest berømte av de katalanske lagene.

Kanskje litt for tidlig å snakke om at pottemakerne har et høyere potensiale enn det ene poenget de har plassert seg foran oss, men de slo faktisk gulljagende Man City på deres bane 1-0. Det kan like gjerne være hjemmelaget som underpresterte, alternativt undervurderte Stoke. For sist helg tapte Stoke fortjent 0-1 hjemme for forrige sesongs desidert beste championship-lag Leicester, det samme som de gjorde i serieåpningen mot Aston Villa. Målscorere så langt er Diouf og Shawcross. Og i motsetning til oss vant de sin andrerundekamp i ligacupen, småfine 3-0 hjemme over Portsmouth.

Det skåres lite mål i kampene disse lagene i mellom, QPR skårer lite mål hjemme, slipper inn enda færre mål, Stoke skårer færre mål borte enn vi skårer hjemme og slipper inn noen flere, om enn ikke mange til vanlig. Det er alt jeg skal skrive om statistikk denne gang. Kan dette da bli noe annet enn målfattig? Så klart! Fotballen er fortsatt rund og ting kan komme ut av det blå. Det eneste jeg er sånn noenlunde sikker på er at vi vinner kampen lørdag med ett mål. Tipset mitt blir 2-1 fordi Vargas virker spennende ved siden av Austin, men 1-0 duger også...