Ja, vi sliter nå. Null seiere, to poengdelinger og fem tap i serien har parkert oss i bånn. Vi har èn seier, det var altså 3-0 over Walsall i ligacupen, som blei fulgt opp av tap mot Reading. Begge disse blei spilt på Loftus Road, en arena som på slutten av forrige sesong endelig kunne kalles et fort etter flere sterke seiere. Det varte ikke lenger enn til første serierunde i høst. 0-5 mot Swansea, på tross av et temmelig flatterende resultat for gjestene, har vist seg å ikke være tilfeldig.
 
Nytt lag
Årsakene er minst to.
Et helt lag blei hentet inn i sommer og høst fram til overgangsvinduet stengte. Så kom alle skadene så å si synkront i samme lagdelen, forsvaret. Om jeg husker rett har vi så langt ikke stilt med samme mannskap i to kamper på rad. Med dobbel dekning på alle plasser skulle en ved første tanke anta at dette ikke var et problem. Naturlig rullering med så mange spillere var uansett å forvente. Men akk sann! Det kunne i etterpåklokskapens navn ikke gå bra.
 
Fotball er jo et universelt spill. Alle veit hva det dreier seg om samme hvilket nivå det spilles på. Men skal en kjempe om poeng i en av verdens to hardeste ligaer trengs det samhandling og et absolutt minmum av personlige feil. Begge deler svikter nå i starten av sesongen. Det er etter mitt syn lite i veien med spillerne kvalitetsmessig, selv om vi sju serierunder inn i sesongen ikke ser ut som vinnerne av overgangsvinduet. 
 
Tålmodighet
Mark Hughes er jo den som har handlet for millioner av pund og euro, og når det går dritt er aviser og bookmakere på plass med sine spådommer og veddemål. Nå er det i følge disse - og en del fans - kun "timer" før Hughes får sparken. Sorry, men det skjer IKKE ennå. Fernandes og Bhatia (les Mittal) har en sunn tålmodighet overfor Hughes, de forstår årsakene til startproblemene og de så også at han på tampen av forrige sesong fikk flere fine resultater.
 
Men samtidig: Eierne våre vil aldri tillate at vi rykker ned igjen. De har lagt ut store summer allerede og klubben taper penger hele tida. Videre har de satt i gang prosessen med å få bygget et nytt treningsanlegg og i bakhodet ligger et nytt stadion. De to siste tingene er vår ultimate garanti mot at eierne forlater oss. Kanskje èn (Mittal) men ikke uten at ny investor kommer inn! 
 
Mark Hughes vil få ytterligere med tid. Men ikke lenger enn at en ny manager har en god mulighet til å redde skinnet vårt i PL. Blir vi værende i vår nåværende posisjon mens andre lag over oss plutselig ser lyset vil Hughes bli avsatt. For det fins ingen åpenbar grunn til at vi med våre kvalitetsspillere skal være et bånnlag!