Av DAG HÅKON HELLEVIK

Det vi ba om var navn på tre spillere i dagens QPR-stall, i tillegg til nyankomne Chris Martin, som har spilt tellende A-kamp mot QPR for to andre klubber eller mer. Martin har en lang Championship-karriere bak seg. Han spilte mot oss for Bristol City så sent som i oktober denne sesongen, for Derby på Wembley i 2014, og for Norwich så langt tilbake som i 2007.

Alle som svarte denne gangen tok med Albert Adomah. Onkels biografi har vi trykket i detalj. Han har spilt 13 kamper mot QPR for 5 ulike klubber, lista finner dere i Superhoops 146 fra oktober. Stefan Johansen er også et opplagt svar, han har spilt mot oss for Fulham og WBA. Andre riktige svar var Jamal Lowe (Bournemouth, Wigan og Swansea), Jake Clark-Salter (Coventry og Birmingham) Sam Field (Charlton og WBA) samt Jordan Archer (Millwall og Middlesboro). Sistnevnte har ikke spilt for oss denne sesongen, men i spørsmålet ba vi om spillere fra årets stall, og som fast andrekeeper ville han vært riktig svar hvis noen hadde tatt ham med i besvarelsen.

Dermed scoret både Lars Erling Næss, Marius Troldmyr, Roy Hojem, Bjørn Idar Hansen, Steinar Sæther og Knut Aksnes full pott.

Totalt har da Lars Erling Næss, Knut Aksnes og Marius Troldmyr alle 6 poeng hver - Bjørn Idar Hansen og Steinar Sæther står med 5, Roy Hojem har 3 og Magne Buset 1 poeng.

Skulle noen mene at de har sendt inn svar uten å få kreditert poeng er det lov å protestere. Da skal quizredaktøren gå igjennom mailkatalogen sin med lupe for å se om han har oversett noen.

I denne oppgaven er det også flere enn tre svar, men vi gjør det litt vanskeligere ved ikke å fortelle hvor mange. Vi spør: Rams opp samtlige tidligere QPR-spillere (med obligatorisk A-kamp i serie eller cup for oss) som har scoret mot QPR denne sesongen – fra sesongstart og frem til 14. mars! Du får 1 poeng med bare en riktig spiller, men du må ha med samtlige for å få 3 poeng. Så setter quizredaktøren grensen mellom 1 og 2 poeng med suveren myndighet på et dertil egnet sted.

Vi minner om reglene. Vi kommer med en ny oppgave ca hver tredje uke, og hvert poeng du scorer underveis gir et lodd i en trekning som foretas etter sesongslutt. Vi deler ut bonuslodd dersom et spørsmål viser seg å være så vanskelig at bare én eller to deltakere klarer å løse det. 

Hovedpremien er QPR-Norway-trøya – eventuelt kamptrøya for sesongen 2023/24 dersom vinneren har vår norske trøye fra før. Vi deler ut to hovedpremier. Den deltakeren med flest lodd i potten vinner på poeng, - og i siste omgang legger vi inn en tidspremie som vil skille dersom flere deltakere ender på samme poengsum. Det kommer vi tilbake til i nest siste spørsmålsrunde.

Den andre hovedpremien fordeler vi etter loddtrekning. I den trekningen får du ett lodd for hvert poeng du har scoret, så selv om du ikke vinner poengkampen er det en fordel å samle flest mulig riktige svar gjennom hele spørsmålsserien. Dersom oppslutningen om konkurransen er god, vil vi også vurdere en trøstepremie eller to.

Konkurransen er kun åpen for supporterklubbens betalende medlemmer. For å kunne vinne må du ha betalt kontingent for sesongen 2022/23 innen sesongslutt. 

Svarfristen denne gang erfredag 31. mars 2023.

Svarene sendes til:

daghakon@pilzie.ch

Skriv (og det er veldig viktig) «Marsquiz» (i ett ord!!!) i emnefeltet