Av DAG HÅKON HELLEVIK

Store Matt Smith, 30 år gammel og 198 høy, kom fra Fulham i 2017 og har scoret 23 mål på drøyt 100 kamper. Han er en relativt primitiv fotballspiller, men har meget solid spisskompetansenår det handler om hodespill. Han er sant å si en relativt effektiv måljeger tatt i betraktning av at godt over halvparten av kampene hans har vært som innbytter!

Unge Matt Smith er 10 år yngre, han blir 20 i november, og er hos oss på et års innlån fra Manchester City. Han har ingen A-kamper på for City, men har bak seg en meget vellykketsesong i nederlandske Twente hvor han ble med på opprykk fra andre nivå til toppserien. Midtbanespilleren fikk notert 34 ligakamper i 2018/19. I tillegg står han bokført ikke mindre enn 7 A-kamper for Wales! Disse omfatter både Nations League og EM-kvalik,så på dette planet begynner han å grense til erfaren.

Det andre innlånet denne uka er 22 år gamle Luke Amos fra Tottenham. Han skal også være hos oss ett år. Han har ett enslig innhopp i Premier League på CV'en, men har oppunder 20 kamperpå lån til Southend og Stevenage. Hans ene PL-opptreden kom i august 2018, men like etterpå pådro han seg en kneskade som holdt ham på sidelinjen hele resten av 18/19-sesongen.

amossigns7.jpg
Luke Amos kommer fra Tottenham, og det er lov til å ha forventninger!

Hva angår salget av store Matt Smith så virker det som om Mark Warburton spiller høyt med det vesle vi har hatt av offensive våpen. Ikke det at vi har scoret mye, men så godt somalle som i det hele tatt har bidratt i protokollen er borte, eller på vei bort. Legg sammen scoringene til Wells (9 mål - returnert til Burnley) Hemed (7 - returnert til Brighton) , Smith (8 - nå Millwall) Wszolek ( 6 - løslatt i mai) samt Freeman (8) og Luongo(3) som med stor sannsynlighet også blir solgt snart, og summen blir 41 mål. Legg så til defensive spillere som Lynch, Cameron, Bidwell, Rangel og Cousins som gjorde 8 tilsammen, og vi ser at 49 av QPRs 63 serie- og cupmål sist sesong ble scoret av spilleresom har forlatt klubben eller med all sannsynlighet kommer til å gjøre det.

Mye av dette kan forklares med at klubben trenger både å spare lønnsutgifter og å cashe inn på overganger, men summen ser likevel illevarslende ut. Salget av Matt Smith virker dasom det minst forståelige. På linje med 90-tallets raritet Devon White leverte Matt Smith faktisk scoringer, om han var aldri så ukonvensjonell i ganglaget.

De eneste offensive spillerne som scoret mål i 18/19 og som fortsatt er i klubben er Eze (4), Osayi-Samuel (3) og Oteh (1). Det oser ikke akkurat krutt av de tallene heller! Det aneross at Mark Warburton kan komme til å få en vanskeligere jobb i 2019/20 enn vi som er supportere vil komme til å sette pris på!