QPR på Deepdale er ingen god match. Vi har tradisjonelt lite å hente her, og den dårlige rekken ble da også forlenget denne lørdag ettermiddagen. QPR stilte for anledningen i sine rosa bortedrakter, uten at det så ut til å blende motstanderen nevneverdig.

Laguttaket til Steve McClaren var relativt forutsigbart. Eneste endringen fra siste oppkjøringskamp mot Union Berlin (seir 3-0) var at Matt Smith kom inn for Paul Smyth. Det som det kanskje var knyttet mest spenning til var hvem som kom til å bære kapteinsbindet. QPR-debutant og foreløbig eneste signering denne sommeren, Toni Leistner fikk den æren. Sett utenfra så ser det ut som et relativt fornuftig valg.

Det betød at Ingram voktet buret med Kakay, nevnte Leistner, Lynch og Bidwell i backrekka foran seg.

Trioen sentralt på midten kjenner vi godt. Freeman, Luongo og Scowen spilte igjen sammen selv om det er grunn til bekymring for at dette er siste gangen de gjør nettopp det. Interessen rundt Luke Freeman er dessverre litt for høy til at vi helt tror Tony Fernandes da han sier på Twitter at Freeman ikke er til salgs.

Vår nye nummer 10, Eze, startet på den ene flanken og BOS (Bright Osayi-Samuel) på den andre. På topp spilte allerede nevnte Smith.

Kampen
I et kamp med få klare sjanser for begge lag, kom avgjørelsen fra en dødball da Browne scoret med hodet på Josh Harrops innlegg.
QPR jobbet hardt for å teste Preston-forsvaret gjennom hele kampen og ble nektet en sen utligning etter en spektakulær redning fra hjemmelagets målvakt Declan Rudd.

Preston åpnet best
Preston, som avsluttet på syvende plass i Championship sist sesong, kun to poeng fra playoff er tippet av mange høyt oppe denne sesongen. De startet da også denne
kampen absolutt best. Lagene følte på hverandre de første minuttene før hjemmelaget etterhvert koblet grepet.

Callum Robinson curlet et skudd like over og til siden fra 20 meter etter syv minutter, og Tom Barkhuizen kom enda nærmere fem minutter senere da han traff godt på en halvvolley fra 18 meter. Avslutningen gikk neon små centimeter utenfor stolpen til Ingram.

Stor QPR-sjanse før pausen
QPR vokste inn i kampen etterhvert som førsteomgangen gikk. Luke Freeman prøvde seg i det 27. minutt, uten spesielt hell fra 25 meter.

Preston gikk igjen nært i det 38. minutt da Barkhuizen skar inn fra høyresiden, og avsluttet lavt, også denne gangen rett utenfor.

McClarens QPR hadde likevel den beste sjansen i første omgang. Jake Bidwell fant Matt Smith tre minutter før hvilen. Smith, umarkert i drømmeposisjon, satte avslutningen/headingen like utenfor til stor fortvilelse over egen innsats.

Under tidlig etter pause
McClaren gjorde et skifte i pausen da Ryan Manning kom på banen for BOS.

Fem minutter etter pausen kom kampens eneste scoring.Harrop slo et frispark fra venstre, som ble møtt på lengste stolpe av Browne, som headet ballen i en bue over Matt Ingram og inn i det lengste hjørnet.

1-0 var forsåvidt ikke ufortjent, men man begynte å føle at kampen var kommet inn i QPR sin bane. Ubeleilig tidspunkt. Dårlig timing. I den grad det finnes god timing for baklengsmål.

Forsøkte uten å lykkes
Freeman prøvde seg syv minutter etter scoringen, men skuddet fra 20 meter var enkel mat for keeper Rudd å holde. QPR gjorde  sine to siste bytter etter henholdsvis 66 minutter (Smyth for Luongo) og 77 minutter (Sylla for Smith)

Det var likevel hjemmelaget som så ut til å være det mest sannsynlige laget til å score mål nummer to, men hverken Harrop eller den tidligere Aston Villas-spissen Robinson lyktes med sine forsøk. Sistnevnte hadde to gode forsøk, men Ingram løste oppgavene komfortabelt.

Gylden mulighet
QPR fikk etterhvert presset hjemmelaget bakpå i jakten på en utligning og den store muligheten åpenbarte seg to minutter fra full tid. Frispark fra høyresiden ble halveis klarert av en Preston-forsvarer, men klareringen havnet hos Sylla som tuppet til fra syv-åtte meter. Kun en akrobatisk redning fra Rudd avverget at lagene var like langt.

Dermed endte det med tap i serieåpningen på Deepdale, i en match som ga oss like mange spørsmål som svar. Etter matchen uttaler McClaren at han trenger noe tid og at det vil være et helt annet QPR-lag vi skuer om 10 kamper. Vi må altså smøre oss med tålmodighet, så vil tiden vise om resultatene kommer tidsnok til at man unngår å kjempe med ryggen mot veggen helt fra augustmåned.

Vi har fremdeles troen og må gi McClaren all den støtte og tillit han kan få. Det er den eneste og beste måten. Foreløbig.