Av STEINAR SÆTHER 

Det gikk som det måtte gå mot rødstrupene når det ene laget kjemper for livet og det andre viser så lite interesse at nesten all innsats blir halvhjerta. Tap 2-1, det fjerde tapet på rad, og vi er pukka nødt til å vise litt interesse igjen. Jeg trur fortsatt ikke vi rykker ned men den intense spenningen i de to siste serierundene kan vi godt unnvære!

Ny fugleflokk og nye viktige poeng å kjempe for. Sheffield Wednesday har mine øyne vært en kandidat til en av de fire sluttspillsplassene hele sesongen gjennom. Noen overraskende feilskjær har det blitt underveis men fire serierunder før slutt er de to poeng innafor. De har vært innafor siden november, dog har disse feilskjærene kosta dem en sikker plass der og de har etter hvert fått selskap av Leeds, som har plassert seg på femte og er ett eneste poeng foran, og Fulham som er to poeng bak på sjuende. Derfra og ned til geitebukkene på åttende er det hele åtte poeng.

Tre seiere på rad er en god søknad om videre kjemping om den siste opprykksplassen når sluttspillet tar til. Formen er marginalt bedre enn de to andre involverte. Reading og Huddersfield virker ganske sikre på å være blant de fire som deltar videre, så da er det ett av lagene under som blir fryktelig skuffa når 46. serierunde er over. Uglene vil kjempe med nebb og klør i ettermiddag!

Manager Carvalhal gjorde et godt vindu i januar hvor bl.a Jordan Rhodes kom inn som et solid suplement til Forestieri (12), Fletcher (9) og Hooper (6) som ikke har vært like skarpe denne sesongen som tidligere. Rhodes har riktig nok skåra kun tre ganger men har lagt press på de andre. Disse fire veksler på å spille.

Mandag morgen meldes det ikke om viktige skader hos uglene. Olly har Cousins ute resten av sesongen mens LuaLua ventes klar neste helg. Hvem Olly vraker etter kampen sist er litt uvisst, det ser vi nærmere kampstart.

Som ballast inn mot kampen på Loftus Road kan det nevnes at vi på de 8 siste kampene hjemme har 3-5-0 mot uglene. Om det har en betydning når kampen sparkes igang tviler jeg på. Lagenes plasseringer betyr mye mer! Erketypisk vil det være om uglene vinner 1-0 eller 2-1, for de er som badebylaget eksperter på ettmålsseiere. Uavgjort 1-1 i mot - som vi bør takke ja til.