Av STEINAR SÆTHER

Hull badge.jpgOm en ser på førsteomgangen mot Reading fortjente vi å tape. Etter alle spilte minutter av kampen skulle det sett helt annerledes ut. Vi starta temmelig svakt men hadde en stigning hele kampen i gjennom, og den siste halvtimen var vår fra dødlinje til dødlinje. Hugill har fått mye pepper på nettet, og det er forståelig, men samtidig fins det dager hvor alt går på tverke. Dette var Hugills tverkedag! Forresten, var det andre enn meg som observerte at målvakt Rafael korsa seg etter Hugills siste forsøk hvor kun turnipsen redda ham og laget, eller er det bare meg som mener han burde gjort det?

Et revansjesugent Hull skal bryne seg på oss i ettermiddag - eller blir det motsatt? Vi vant motsatt oppgjør 3-2, som er sterkt av oss, og på Boxing Day tapte tigrene 0-2 hjemme for skogvokterne. Tall er tall, ofte forteller de sannheten. Sannheten om Hull så langt er at de har vingla resultatmessig høsten gjennom. 6-2-5 hjemme ved elva og 3-4-4 på reis. Hva kan vi lese av bortetallene da? De betyr at laget har tatt poeng i sju av elleve bortekamper. Formen borte? 0-2-2 de fire siste. Med tanke på vinglingen deres står de for tur til å vinne denne, og vi har ikke noe fort å forsvare oss fra.

Manager McCann hadde en heldig hånd med både Peterborough og Doncaster før han fikk jobben ved Humber River i juni i år. Nå jobber han med et lag som har både plusser og minuser ved seg. Målvakta Long står godt og holder eks`en vår Ingram ute. Tre mann spiller nesten alt i forsvaret, det er Lichaj, De Wijs og Burke. På midten er det fire mann som utmerker seg: Honeyman, Irvine, Lopez og Bowler. Sistnevnte er jo også en eks-QPR, men fikk kun èn kamp for oss. Via U23 i Everton har nå 20-åringen slått i gjennom hos tigrene. Bowen er kongen på topp. Femten skåringer foreløpig, legg dog merke til at han skårer nesten bare på hjemmebane. Grosicki og Eaves er to gode makkere som har ti mål fordelt mellom seg. 

Hull by sin spillergruppe skal etter hvert være gode nok for en plass i sluttspillssona, om det skjer denne sesongen er jeg mer usikker på. Det som imidlertid er et faktum er at landslagsspiller Henriksen ikke er med i planene videre og får gå gratis i januar.

Fra sjukestua meldes ingen endringer hos oss, altså fortsatt Barbet, Owens og antagelig Rangel ute. Litt tvil rundt to tigre, ellers ålreit.

Hull har et litt for godt tak på oss. Bortsett fra motsatt oppgjør har ikke vi notert seier siden 2011, de fleste kampene har endt med tap. Med tanke på vår kroniske hang til å slippe inn enkle mål ser jeg litt svart på denne kampen. Men atter, Championship er og blir Championship. Like fullt sier jeg 1-3 og borteseier.