Av DAG HÅKON HELLEVIK

Borte mot Stoke, minutt 93, 2-1 til QPR; 

liam-kelly-32.png

Hjemmelaget slår et høyt frispark diagonalt inn fra Lumleys høyre side. Han går ut for å bokse, men er ikke i nærheten av å nå ballen. En heading fra Tom Smith mot det åpne målet går på utsiden av høyre stolpe.

Borte mot Bristol City, minutt 59, 1-0 til hjemmelaget: Angel Rangel sender et innkast mot eget mål, Yoann Barbet forsøker å nå den sprettende ballen med hodet, men bommer. Lumley forsøker å klarere, men treffer bare med strømpa. Ballen går til Benik Afobe, som scorer. 2-0.

Hjeme mot Luton, minutt 36, 3-0 til QPR: Lumley har ballen i beina på ca 30 meter. Han er helt upresset og har Leistner foran seg og Manning til venstre for seg. Han velger en pasning mot Manning, men beveger seg så sakte og så tydelig at Cornick leser valget før Lumley i det hele tatt har slått ballen fra seg. Luton-spilleren snapper den løse pasningen og scorer. 3-1.

De to første situasjonene var feilbedømninger av en ball som var i spill. Sånt kan skje, men det skal ikke skje ofte!  Den tredje derimot, er noe av det mest ubegripelige vi har sett på en fotballbane. Lumley har blikket og oppmerksomheten i den retningen han skal slå pasningen, men registrerer ikke at Cornick løper rett  inn i ballbanen. Luton-angriperen får stå helt alene og sikte - og han bommer ikke!

Det beste som kan sies er at ingen av de tre situasjonen ble en direkte årsak til at vi tapte poeng. Mot Stoke ble det ikke mål, mot Luton vant vi likevel og mot Bristol City lå vi allerede under og tapte til slutt med to.

Dette er likevel, fra målvaktens ståsted, ren flaks. En keeper som gjør mange slike feil vil ikke flyte på flaksen særlig lenge. Joe Lumley opptrer nå så usikkert at det preger både ham selv og medspillerne, og faktum er at han har gjort flere grove feil enn hva Matt Ingram gjorde på de fire ligakampene Ingram fikk før han ble erstattet av nettopp Lumley for et år siden.

Det taler til manager Mark Warburtons fordel at han satte Joe Lumley inn på laget fra sesongstart av, og ikke valgte Liam Kelly som han selv hadde hentet til klubben. Valget var ikke selvsagt. Lumley hadde en grei sesong i 2018/19 - men ikke en glimrende sesong. QPR har nå to keepere som vurderes som nokså jevne. 

Det samme var også tilfellet i 2018. Da valgte Steve McClaren å bytte målvakt nokså tidlig i sesongen fordi Ingram ikke levde opp til den tilliten han ble vist. Ingen har grunn til å bli forbauset dersom Mark Warburton gjør det samme kommende lørdag.