Av STEINAR SÆTHER

Du skal stå opp litt tidligere enn vanlig for å få med deg gutta sin kamp mot juksehoopsa ute i Reading. Men det betyr tv-kamp uten forstyrrelser av stjernene i PL. Og det blir spennende nok.
Juksehoopsa er som venta innafor de seks på toppen. Men forrige lørdag satte onsdagsuglene både nebb og klør i nakkeskinnet deres. Onsdagsuglene fra Sheffield hadde ikke seira enda (0-8-4) før juksehoopsa trådte inn på arenaen. Sesongens første seier var av det fine slaget da juksehoopsa måtte tusle hjemover med 2-5 i sportsbagen.

Vi slo tilbake mot geitebukkene på en imponerende måte. 2-1 var ut i fra sjanser altfor lite. Vi overvant både energien og McClaren sitt nære kjennskap til spillergruppa vår. Vi trengte denne oppturen sida vi før det, gjorde kun to poeng fra tre bortekamper. Oppturen fikk dessverre også en real nedtur idèt gromgutten Faurlin ødela sitt andre kne og er ute til neste sesong. Heldigvis har vi spillere å ta av, sjøl om det ikke høres sånn ut på Harry - med forbehold om at han er sitert riktig i media.

Femteplass, to plasser under oss, men det er allerede åtte solide poeng mellom oss. Det kommer av at der vi har seira fortjent eller stjælt poengene, tryner juksehoopsa som forrige lørdag, eller må nøye seg med ett poeng. Visst skårer de et halvt mål mer enn oss per kamp men vi slipper inn kun et halvt mål per kamp, i motsetning til hjemmelaget med mer enn ett mål per kamp. Vi er med ni smultringer aller best i det engelske proffligasystemet.

Spillergruppa manager Nigel Adkins har til disposisjon har kvaliteter. Navn verdt å nevne fra Madejski Stadium er, og jeg begynner bakerst: Alex McCarthy har danka ut gode Adam Federici mellom stengene, gode Chris Gunther bekler høyrebacken, Wayne Bridge som vi prøvde å lokke til Loftus Road er på andre sida, Sean Morrison er fast i midtforsvaret og har med seg delvis Stephen Kelly, delvis Chris Baird (7 kamper hver) hvorav sistnevnte trente med oss på seinsommer`n, og fikk et tilbud også.

På midten herjer Hal Robson-Kanu og Danny Guthrie (4 mål), men også reggaeman Garath McCleary imponerer. Både Karacan og Drenthe som ville vært aktuelle, er skada. Aller fremst er som alltid Adam LèFondrè (6 mål) aktuell som kampvinner. Han er en av dem som litt i ly av større stjerner karrieren i gjennom har skåra godt med mål på alle nivåer. Med seg har han ganske sikkert Pavel Pogrebnyak (4 mål). Finner ikke disse to nettet dukker nok Nick Blackman opp.

Skader: 3-5 mann ute hvor altså de to på midten kunne vist sine åsyn lørdag. Våre gamle kjente Leigertwood (skada) og Gorkks (ikke god nok) er heller ikke "der". Hos oss er altså vår argentinske venn borte. Carroll rekker ikke kampen, ei heller Zamora. Men Onuoha er friskmeldt og han kanhende sitter på benken. Kranjcar er også tett på, kanskje benken han også.

Innbyrdes leder juksehoopsa. Det er basert på tidligere meritter. På de siste åtte kampene er statistikken 3-4-1 i vår favør. Med bakgrunn i dette lander jeg på et jevnt oppgjør hvor begge har respekt for hverandre og ingen tør helt å ta av fra grasset. Jeg sier derfor 1-1, eller det kan ende uten mål.