Av STEINAR SÆTHER
 

Velkommen til en ny sesong og ikke minst en ny divisjon, den beste som fins! Da betyr det mindre at det vel er av de mindre glamorøse klubbene vi skal opp mot i premièren på Loftus Road. Hull City, eller Tigers som de kalles der oppe på østkysten, skal normalt ende omkring der de endte forrige sesong - som var den første etter opprykket, en sekstendeplass. Det var forøvrig den beste plasseringen i toppdivisjonen noensinne. Andresesongen er opplest og vedtatt den vanskeligste. Jeg trur dog Steve Bruce og gutta har ei framtid i PL også utover denne sesongen.

 

Hull har starta sesongen allerede med kvalifisering til europaligaen, som har gitt hhv 0-0 borte mot Trencin og 2-1 hjemme og dertil hørende viderekvalifisering allerede førstkommende torsdag. Seier over to kamper der er lik gruppespill utover høsten. Og det kan bli et problem for så stor og kvalitetsmessig brei stall har ikke Steve Bruce til rådighet. Spørsmålet han må stille seg er om han skal sende utpå b-mannskapet i ligacupen som også forstyrrer. I etterkant av europakvalifiseringen slo tigerne Stuttgart 2-1 borte i en treningskamp.

 

Bruce har handla smart i sommer. Livermore sin underskrift var av den permanente sorten; han spilte jo på lån fra Spurs i fjor. Robert Snodgrass fra Leeds er litt samme kategori, terrier som han er han også. Huddlestone det samme. Bruce kjører 3-5-2, og det er jo det samme som Harry skal gjøre nå - og som Louis van Gaal skal gjøre med Man Utd. Midtbanekrig i vente på Loftus Road, med andre ord. Shane Long blei solgt helt nylig og Hull må ha minst en ny spiss

 

Harry er ikke fornøyd med pre-season. Dårlige baner og dårlig motstand er omkvedet. Javel, men det går vel da an å slå både Lepzig og PAOK som ytte best motstand, såpass god at vi tapte hhv 0-2 og 0-1. Ingen av spillerne har overbevist storligen, men så har heller ikke signeringene våre spilt alt sida de kom. Uansett skal Rio, Caulker og Mutch være kampklare. Isla er nok tvilsom lørdag men blir en super høyreback/-kant. Og Remy, om han roer rævva, blir superbra sammen med Austin. Lørdag? Kanskje, kanskje ikke. 

 

Andre vi får se i de for året litt for smale blå-hvite stripene, er garantert Green, Simpson og Barton i sine respektive posisjoner. Traorè, Faurlin, Phillips og Hoilett er gode kandidater utover disse. Så kan vi drømme om at His Bobness Zamora gjør som han gjorde mot paniske geitebukker en usedvanlig vakker vårdag det herrens år 2014.

 

Historien viser at vi leder veldig marginalt 15-15-13. Forrige møte samme sted i 2011 endte 1-1 hvor Wayne Routledge bidro for oss. Jeg ser for meg at det samme kan skje igjen og sier 1-1 til slutt - det på tross av at nyopprykka lag statistisk sett ofte ikke spiller uavgjort i første seriekamp. Uavgjort mot Hull vil i tilfelle IKKE definere oss rett i nedrykksstriden. Det er fortsatt noen serieomganger igjen, liksom...

 

Dommer Craig Pawson er ganske fersk på dette nivået. Han fikk sine første kamper forrige sesong. Hans første oppdrag som hoveddommer i sommer var treningskampen Chelsea - Real Sociedad nylig. Kan være litt "korthappy", har dog som oftest belegg for sine kort.

 

Vi er i gang, folkens. Herlig :-)