Av STEINAR SÆTHER

Etter 8-3-0 har vi hatt det moro lenge allerede. Men det er nå moroa begynner, det er fra og med nå vi skal definere sesongen.

Vi har som alle veit ikke møtt lag plassert over midten av tabellen enda. Mange er overraska over Burnley sin plassering, det samme er jeg. Mange har tippa Sean Dyche sitt mannskap langt nede, noen endog under streken, men den kjøper jeg ikke. Jeg anser mannskapet for godt nok til en plass rett utafor sluttspillplass. Men så ser vi sesong etter sesong i Championship at det dukker opp en overraskelse i form av et lag som kommer i en stim de aldri kommer ut av. Burnley ligner voldsomt!

Austin & Thomas
Nettsidene denne uka har fokusert mye på Charlie Austin og legendariske Dave Thomas. Da er det temaet oppbrukt.
Jeg setter heller fokus på mannskapet som til dels har overprestert til nå. Målvakta Heaton har ei fortid hos oss på lån og er av de beste i divisjonen. I forsvarsrekka er Jason Shackell mest kjent og da særlig fra Norwich, men du har helt sikkert hørt om Michael Duff også. Den tredje verdt å nevne er Kieran Trippier. Den aller største kvaliteten til forsvaret er organiseringen. De glipper sjelden.

På midten har manager Dyche et par skada spillere. Av de "funksjonsfriske" nevner jeg Dean Marney og iren Kevin Treacy, og jeg nevner også Michael Kightly, vingen som vi for mange år sida, da han var ung og veldig lovende i Grays Athletics, var sterkt interessert i. Men deretter har han ikke letta fra bakken og oppholdet i Wolves før Burnley var nesten tragisk. Midtbanen sitt fremste våpen er uansett energien.

Spisskompetanse
Men det er gutta fremst som stjæler overskriftene. Danny Ings og Sam Vokes. Ings har skåra 10 ganger allerede hvorav 6 er i serien. Han er den av alle i Championship som er mest avslutningskåt og han treffer også flest ganger mellom stengene, 20 til nå. Waliseren Vokes har skåra 8 mål, alle i serien. Sjølsagt er disse to verdt et ekstra øye.

Da må jeg kompensere med, sjølsagt, Charlie Austin. Han har også skåra 6 ganger i serien samt det ene i ligacupen. Og skåringsformen er best av alle tre, den er konstant!. Mot forsvaret til Burnley trur jeg Charlie trenger to muligheter for å skåre ett mål. Men vårt beste våpen i denne kampen skal være midtbanen. Spiller for spiller er vi bedre. Står vi av energien til Burnley klarer vi minst U på erverdige og sjelfulle Turf Moor.

Skadesituasjonen
Av våre egne fravær nevner jeg Magic Johnson (AJ) som fikk mye spilletid i midtuka mot Brentford hvor vi vant 4-0 etter to mål av både Petrasso og Chevanton. Jeg trur det er lurt å vente en eller to kamper til.
Faurlin og Carroll er litt usikre. Ellers er det kun de vanlige langtidsskadde som er ute.

Men vi har jo fått oss en god tilvekst i midtforsvaret i amerikaneren Oguchi Onyewu. Han har hele 68 landskamper for USA og Jûrgen Klinsmann hevder Onyewu ganske sikkert vil få plass i VM-troppen i Brasil. Forutsetningen er nok at han spiller regelmessig for oss.

Om vi ikke sovner en gang og to som på andre sida av Themsen forrige lørdag, skal Burnley slite med å skåre. Mitt hovedtips er 2-1 til oss men det overrasker ingen om enden på visa blir 1-1.