Av STEINAR SÆTHER

Da går turen ut av byen og ut til Yeovil, Somerset. Distriktet Somerset har faktisk bare en eneste klubb i de fire øverste didvisjonene i England, Yeovil FC, som samtidig er Championships Morten Minstemann. Glovers, som de kalles, kom seg til Championship via en fjerdeplass forrige sesong og, først, 2-1 sammenlagt over Sheffield United og dernest sluttspillsfinale på Wembley 2-1 over Brentford.

Det er altså aller første gang klubben befinner seg på dette nivået og ikke overraskende sliter laget til manager Gary Johnson. Jeg vil hevde at laget overpresterte ved å kvalifisere seg for dette nivået, og at veien videre går nedover igjen. Jeg har alltid hatt et øye til klubber som blander seg med de større på et vis, og Yeovil er en slik klubb. Jeg håper som bare det at de klarer seg men jeg trur det ikke. Synd!

Laget mangler lørdag 3-4 mann hvorav alle ville vært kandidater i startelleveren, bl.a den tsjekkiske målvakta Marek Stech. Men det er fortsatt brukbar kvalitet igjen. Manager Johnson har lånt inn ei dyktig målvakt fra Wolves, Hennessey, som dere har hørt om før, og spissen James Hayter har vært med på dette like lenge. Ed Upson er verdt å merke seg, det samme med Sam Foley og Liam Fontaine. Og ikke overse rutinerte Alan Tate på lån fra Swansea. Da er fundamentet i førsteelleveren nevnt.

Men dette laget til sammen skal ikke være godt nok til å motstå oss i samfulle spilleminutter. Det sjøl om vi nå savner flere mann. At Onuoha blei skada sist var for meg kanskje det verste idèt jeg anser ham å være topp tre i Championship blant stopperne. Men forsvaret bekymrer meg lite. Spissplassen ved sida av Austin derimot  burde allerede onsdag bekymra Harry mer. At han ikke satte innpå en spillesugen Hitchcock var vi visst mange som forsto lite av. Phillips får i Hoiletts skadefravær påbygd kamptrening og det gagner oss voldsomt for det er ikke tvil om at disse vil piske hverandre videre i sesongen.

To ganger har vi møttes tidligere men aldri i ligasammenheng. En seier til hver. Forrige korsvei var cup høsten 2001 hvor vi tryna 0-3 foran knappe tre tusen på Huish Park, samme sted som lørdag. Vi gjenopplever ikke dette nå. Vi er et langt bedre mannskap nå - og ikke er det cup...

Jeg ser ikke helt hvordan Yeovil skal makte å skåre mål på oss. Samtidig trur jeg heller ikke nå på slakt. Jeg tenker mest på 1-0 eller 2-0 til oss. Kron eller mynt?