Av SONDRE SKANDSEN

Jeg ankommer QPRs treningsanlegg på Harlington, rett utenfor Heathrow-flyplassen. I det jeg går ut av taxien, blir jeg avhørt av en sikkerhetsvakt og bedt om å stå utenfor eiendommen fordi treningen pågår. Jeg prøver å ta et bilde av område, men blir kjapt bedt om at det er fy-fy. Til slutt får jeg heldigvis komme inn på området. Vakten geleider meg inn i bygget der jeg blir tatt i mot av Paul Morrissey (mediamanager) som jeg er blitt kjent med i det siste. Han sier at Sebastian er på vei.

Det er en stor, ja nærmest en enorm, mann som like etterpå entrer det innerste rommet i "klubbhuset". Etter å ha gitt meg et solid håndtrykk setter jeg igang en samtale som jeg tror enhver supporter hadde likt å være en del av. QPRs førstevalg på topp, Sebastian Polter, viser seg å være en veldig ærlig og ålreit type. 

Større muligheter for opprykk i år
Jeg er først og fremst nysgjerrig på hva Sebs tanker om sesongen sålangt er. Etter 11 kamper ligger Hoops på 13. plass med fem poeng opp til playoff-plassene.

- Vi startet sesongen glimrende, og vi gjorde akkurat det vi øvde på i pre-season. Vi var veldig friske, mener tyskeren.

Men en verre periode skulle følge blant annet med ydmykende seksmålstap hjemme mot Newcastle og mislykkede forsøk på å ta tre poeng mot lag som Blackburn og Burton Albion. Polter tror det var flere faktorer som spilte inn.

- Den første måneden hadde vi åtte kamper, og i tillegg fikk vi skader på noen spillere. Det er ikke lett, noen ganger faller man nedi groper som dette, men sesongen er lang, så vi håper at vi har vært gjennom vår verste periode, sier han og understreker viktigheten av en bred tropp hvor manageren kan velge mellom flere alternativer.

Den 192 cm høye tyskeren tror QPR har større muligheter for opprykk i år enn i fjor og han påpeker hvor vanskelig det er for lag som kommer ned å rykke rett opp igjen. Jimmy Floyd Hasselbainks visjon er å skape et eget lag som i lengden skal være godt nok til å rykke opp. Polter har et nøkkelord som går igjen når han snakker om visjonen om opprykk - ærlighet.

 

- Jeg er en ærlig person, og jeg tror at hvis vi alle er ærlige overfor hverandre og tør å si fra til hverandre når vi har spilt en dårlig kamp. Det er lett å si at kampen var god, men ikke å si at "den kampen var ræva". Hvis vi klarer å være ærlige med hverandre uten å ta det personlig så vet jeg at troppen er god nok til å være med der oppe. 

Hasselbaink ga meg motivasjon
Etter en del turbulens rundt Hasselbaink og avsløringene om han i The Telegraph, var jeg spent på hvordan en av spillerne ville uttale seg om saken.

- Uka før Fulham-kampen var åpenbart en vanskelig tid for Jimmy Floyd Hasselbaink etter at han ble anklaget for å bryte FAs regelverk - hvordan var det for dere spillere?

- Klubben har egentlig sagt det den skal si. Vi spillere har vært åpne og ærlige om det. Alle er bak manageren og klubben, og vi har pratet åpent om det med treneren. Jeg synes vi har taklet det bra, særlig ved å vinne derbyet mot Fulham, det var en viktig seier, forteller han.

Polter spilte rundt en time av oppgjøret på Craven Cottage etter å ha retunert fra en lettere skade. Når jeg omtaler han som en favoritt blant fansen og en nøkkelspiller for laget, smiler han skjevt og ser ned i gulvet. Han er ydmyk og er selv klar over at for nøyaktig et år siden hadde han en helt annen status i troppen under tidligere trener Chris Ramsey.

- Det var mye nytt å venne seg til. Nytt land og nytt språk og en ny type fotball.

Lysluggen måtte som regel finne seg en plass på benken høsten 2015. Noen ganger var han ikke engang i troppen, til tyskerens store frustrasjon.

- Det var vanskelig, fordi som spiss så må man handle på instinkt når man spiller. Da trenger man selvtillit. Siden jeg ikke spilte, var ikke selvtilliten der.

- Ditt første mål i serien kom i romjula og etter det startet du nærmest hver eneste kamp resten av sesongen - hva var forskjellen på Seb Polter før og etter det målet?

- Den nye treneren som kom inn. Hasselbaink fortalte meg at han visste om meg og hva jeg kunne fra før og ga meg spilletid. Det ga meg motivasjon til å tilbakebetale med mål og godt spill.

Ikke bare fikk QPRs nummer 17 mer spilletid ved Hasselbainks inntreden, han følte også at spillestilen passet han bedre.

- Han ønsker en mer tysk og europeisk spillestil, og jeg tror den er bedre for meg. Den er mer spillende. Men likevel må vi huske på at man i Championship noen ganger må vinne krigen på banen før man kan vinne selve kampen. Manageren finner en god balanse der, synes 25-åringen.

I motsetning til mange spisskollegaer mener Polter at han er best alene på topp og ikke sammen med en annen spiss. Han er dog veldig glad i å ha en spiller i en tierrolle bak seg, og da særlig én spesiell mann.

- Ja, jeg og Tjaronn (Chery journ.anm) har et godt forhold på banen. Noen ganger spiller han ved siden av meg, men han kan også droppe ned og hente ballen på midtbanen. Vi snakker masse på trening og er veldig ærlige med hverandre hva vi må forbedre.

Han kikker bort på Chery, som sitter i den andre delen av rommet og blir intervjuet av en annen journalist. De to er diskutabelt de viktigste offensive kreftene QPR har hatt det siste året. Polter legger til at det ikke bare er på banen de kommer overens.

- Vi er gode kompiser, sitter alltid sammen i garderoben og vi kjenner hverandre godt. Det gjør at jeg alltid vet hvor han er på banen, og han vet hvor jeg er!

 

Roser spillertypene
25-åringen lar hånda gli gjennom den gjenkjennelige lyse manken på toppen av hodet når han prater om et lag han føler har bedre spillertyper kontra forrige sesong.

- Samholdet har definitivt bedret seg siden jeg kom før forrige sesong. Jeg føler at spillerne vi har nå er av det riktige slaget som virkelig ønsker å vinne og at QPR hentet riktige spillere i sommer. Jeg sier ikke at tidligere spillere her ikke ønsket å vinne, men den gjengen som er her nå ønsker virkelig å vinne, selv om vi er klar over at vi ikke alltid klarer det.

I tillegg er han klar på at klubben kun tjener på å ha tre angripere som konkurrerer om den ene spissplassen. Det er noe QPR ikke har vært vant med de siste årene.

- Jeg, Sylla og Conor (Washington journ.anm) er alle ulike spisstyper. Sylla er veldig sterk og god i lufta. Det samme er jeg, mens Conor bedre liker å få ballen i beina og løper i bakrom. Det er bra at treneren kan velge mellom ulike alternativer etter hva som passer best mot ulike motstandere, sier Polter som legger til at han selvsagt ønsker å spille hver eneste kamp.

Hvem som skal starte de kommende kampene mot Reading og Bristol City (begge hjemme) er det få som vet, men Sebastian er klar på at seks poeng skal være igjen i Vest-London.

- Vi skal alltid vinne i "vårt hus", der skal det alltid være tre poeng som gjelder.

Det har ikke vært realiteten sålangt for de blå og hvite - etter fem hjemmekamper står QPR med kun én seier, og den kom i åpningskampen mot Leeds.

- Kan Fulham-kampen være et slags vendepunkt for dere?

- Jeg vil ikke snakke om vendepunkt, for jeg synes ikke sesongen vår har vært så ille som mange snakker om. Vi er fem poeng bak playoff, som er der vi satser på å være. Men jeg tror at seieren kan gi oss et push i de neste kampene som kommer.

Så får tiden vise om spissen har rett. Det er uansett liten tvil om at QPR har en bestemt og målbevisst spiss i klubben. Når mine 20 minutter med Polter er ferdig sitter jeg igjen med et inntrykk av en ledertype som er viktig for gruppa - en helt annen person enn det litt klønete store fyrtårnet man så i begynnelsen av hans engelske karriere. Det er med andre ord all grunn til å håpe at også resten av laget forbedrer seg i takt med den store tyskeren. I så fall kan framtiden være lysere enn mange kanskje regner med!