VI skulle bare hente poengene og gjeninnta tabelltoppen som Burnley hadde lånt fra oss. Fredagskvelden i Birmingham ble et aldri så lite antiklimaks.

Manager Beale gjorde en endring på mannskapet som slo Wigan forrige helg. Tyler Roberts har vært ute med skade og var klar for spill. Han erstattet Sinclair Armstrong.

Laird - Clarke-Salter - Balogun - Paal
Johansen - Field - Iroegbunam
Chair - Dykes - Roberts

Det var ikke bare QPR som var dårlige, det skal også gis kreditt til John Eustace og mannskapet hans. De hadde gjort hjemmeleksene sine meget godt. Eustace kjenner selvsagt QPR godt og hadde funnet medisinen som skulle til for å stoppe et QPR som har vit gryende form. Eustace hadde en tydelig kampplan på å presse høuyt med mye energi for å unngå at QPR fikk styre oppgjøret. Kan vel ikke annet enn si at han lyktes bortimot 100% med det.

De skulle ta ledelsen allerede i det fjerde spilleminuttet. Corner fra QPR sin høyreside blir klarert, et dårlig skuddforsøk i returrom blir akrobatisk flikket videre med hælen i en bue over DIeng av Trusty. Litt tilfeldigheter, men forsvarsspillet var ikke patent for anledningen. Verst mulig start på matchen.

QPR forsøkte å komme seg etter sjokket og hadde noen brukbare muligheter i den første omgangen. Ikke så mye basert på eget spill, men mer som resultat av slurvete forsvarsspill av hjemmelaget. Som for eksempel da Lyndon Dykes kom til avslutning etter 20 minutter. QPR presser frem en feilpasning og Dykes får skutt fra 15 meter upresset. Ruddy har god kontroll i Birmingham-buret.

Minuttet etter Dykes sin avslutning så må Clarke-Salter kaste inn håndkleet med skade. Rob Dickie entret banen.

Fem minutter etter det første skaden så var det Tyler Roberts sin tur til å hinke. Han kunne heller ikke fortsette oppgjøret og SInclair-Armstrong måtte kle av seg treningsoverallen. Med 0-1 og to tidlige bytter så hadde QPR hatt mye motbakke de første 25 minuttene. Det skulle ikke stoppe der...

Etter 29 minutter går Balogun på et offensivt raid og blir lagt i bakken. Ser ut som et soleklart frispark i god posisjon, men dommer Robinson vinker spillet viderer. Birmingham kontrer og ballen havner hos Longelo på Birminham sin venstreside. Han utfordrer en ryggende Paal og kommer inn på hjørnet av 16-meteren. Iroegbunam kommer til, men prøver kun halvhjertet og stoppe skuddforsøket. Ballen sklir inn i det lengste hjørnet til Dieng og Birmingham leder 2-0.

Dette var rett og slett ikke kvelden.

Stefan Johansen forsøker seg på et frispark før pause, men forsøket stryker rett utenfor stolpen. Det nærmeste QPR kom. Stefan ble igjen i garderoben i pausen og ble erstattet av Luke Amos.

QPR hadde ikke gitt opp og gikk ut i den andre omgangen og ga det et skikkelig forsøk. Birmingham jobbet knallhardt for å holde gjestene unna i starten av den andre omgangen. De hadde marginene på sin side, for QPR klarte aldri komme til store klare målsjansene til tross for spillemessig stort overtak. Det var en tydelig frustrert Beale på sidelinjen utover i kampen.

Etter 78 minutter skulle likevel muligheten til å skape liv i matchen komme. Robinson pekte på straffemerket etter at Chair hadde lagt et innlegg mot bakre stolpe. Laird stuper inn og får en Birmingham-støvel i ansiktet. Har sett klarere straffespark, men at det dømmes er likevel helt korrekt. Avgjørelsen fikk da heller ikke den stoe betydningen da Lyndon Dykes gjør kvelden komplett miserabel ved å brenne straffesparket. Lyndon setter den i keeperhøyde til høyre fra keeper Ruddy. Skuddet er hardt, men når Ruddy går riktig så har han få problemer med å slå ballen ut i trygg sone.

Lufta gikk mer eller mindre helt ut av ballongen etter dette. Til tross for at alt foregikk på Birmingham sin halvddel så forsvarte hjemmelaget seg klokt og ga aldri QPR tid og rom. Birmingham skal ha en god dose ros for måten de gjennomførte matchen på. Troy Deeney ser ikke veldig godt trent ut, og det har forsåvidt aldri gjort, men du verden for en innsats den rutinerte spissen la ned. Sanderson, i forsvaret til Birmingham, kjenner vi godt etter at han var på lån hos oss. Han leverte en strålende kamp.

For oss var det to nye skader, og kun et fåtall som presterte opp mot hva vi er vant til. Ilias Chair leverte en brukbar match. Sinclair-Armstrong hadde ikke dagen. Kraftpluggen viste frem fysikken sin, men dessverre også teknikken. Der er det fremdeles mye å hente.

Norwich er neste laget på listen. Vi krysser fingrene for at vi kommer bedre ut der!

Birmingham-QPR 2-0 (2-0)