La det ikke være noen tvil, det var et godt Barnsley-lag i veldig god form som gjestet Kiyan Prince Foundation onsdag kveld. Likevel er prestasjonen såpass rufsete at mye tyder på at vi kommer til å prester ustabilt også fremover. Det er lenge siden vi har sett så utrygge ut som denne kvelden.

Mark Warburton gjorde endringer mot Birmingham, men mot Barnsley var han tilbake til “grunnoppstillingen” som startet fire på rad før tapet lørdag. Det vil si Dieng, Wallace, Kane, Barbet, Dickie, Cameron, Johansen, Ball, Chair, Dykes og Austin.

Spent
Det var med stor spenning vi gikk til dette oppgjøret. Vi har lest om “oppgjøret på kammerset” etter tapet sist, hvor Stefan Johansen ivaretok norske tradisjoner som fredsmegler da Austin og Cameron gikk verbalt i tottene på hverandre. Var det et sunnhetstegn på at vi nå “hater” å tape, eller er det spenninger i spillergruppa vi helst kunne klart oss foruten?

Uansett, QPR startet dette oppgjøret ganske godt. Det første kvarteret var faktisk den beste perioden for hjemmelaget i løpet av 90 minutter.

Barnsley kommer fra fem strake seire og jaget etter playoff-plass er nå virkelig innen rekkevidde. Manager Valerien Ismael har gjort en solid jobb siden han overtok i oktober.

I løpet av det første kvarteret fikk han og laget kjørt seg litt, og det ble to ganske store sjanser som resultat. Første brukte Stefan Johansen pasningsfoten (den venstre selvsagt) og bøyde en strøken levering fra egen halvdel bak hele Barnsley forsvaret slik at den havnet perfekt på halvolley for Charlie Austin. Austin klemte til, fikk bra treff, og ballen strøk toppen av tverrliggeren fra 15 meter.

Kort tid etter så er det Todd Kane som finner frem sin, til tider utskjelte, pasningsfot. Han legger ballen langs bakken bak hele forsvaret. Lyndon Dykes er på ballen men akkurat ikke tidsnok til å få avslutningen på mål.

Heftige ti minutter
Etter halvspilt omgang kommer første scoringen. Den kommer på corner fra høyre. Dike møter ballen med hodet på første stolpe og presser den på innsiden av stolpen. Vi vet hva som kommer, men er ikke i stand til å forsvare oss på det... 0-1

Utligningen kommer kort tid senere. Ilias Chair legger et frispark inn i fletet som klareres ut på vår venstreside. Yoann Barbet fanger opp nedfallsfrukten og fyrer av mot Collins som må gi retur ut motsatt vei. Ringreven Austin har en tendens til å dukke opp der ballen havner, og denne gangen var intet unntak. Han setter enkelt inn 1-1 fra 7 meter.

Hvis det gikk kort tid fra første scoring til utligning, så gikk det enda fortere med ny ledelse til Barnsley. Stefan Johansen lager frispark på 19 meter, litt på vår venstreside. Han er ikke enig i avgjørelsen, men skal vi være helt ærlige så er det en liten dytt der som gir dommeren en åpning for å blåse. Alex Mowatt har vist flere ganger at venstrefoten hans er giftig og dette er en perfekt situasjon for den. Utførelsen er det lite å plukke på da han bøyre frisparket over muren og klistrer den opp i DIeng sitt venstre hjørne. Vi er bak igjen... 1-2

Livlig kamp
Tre scoringer på kort tid og kampen lever skikkelig. QPR prøver å få fotfeste og klarer å produsere noen halvsjanser før hvilen, men Barnsley kontrollerer stort sett det som skjer på gressmatten etter scoringene. De var vel så farlige som oss når de gikk i angrep og Dieng var langt fra arbeidsledig.

1-2 til pause. Oppløftende start, men alt i alt en omgang som Barnsley var best.

Kalddusj fra innbytter
Den andre omgangen begynner med at QPR vil stå høyere i banen, og lykkes delvis med det uten å skape alle verden. Barnsley gjør et trippelbytte etter 55 minutter, og tre minutter senere skal innbytter Carlton Morris drepe spenningen i matchen.

Barnsley kontrer etter å ha ligget lavt. Lang ball i bakrom til friske bein på høyresiden. Morris fosser fra Cameron, skrår inn og avslutter mellom beina på Dieng. Lufta gikk ut av ballongen da... 1-3

Koste seg
Barnsley så ut til og stortrives, mens QPR-spillerne forandret kroppspråket til typen oppgitthet. Etter 1-3 så måtte det komme en tidlig redusering dersom det skulle bli match igjen, men Barnsley var minst like gode som oss også i siste fase av matchen.

Byttene til Warburton gjorde heller ingen “Instant impact”. Adomah, Field og Willock kom inn halvveis i den siste omgangen for Dykes, Kane og Ball uten at de klarte verken å prege eller endre kampbildet nevneverdig.

Stefan Johansen var mye involvert denne matchen og fikk æren av kampens siste mulighet da han tråklet seg gjennom Barnsley-forsvaret og fyrte av et skudd med venstra fra skrått hold. Keeper Collins måtte varte opp med en ganske solid redning.

1-3 mot Barnsley hjemme. Det er lov til å være over middels skuffet over det, selv om Barnsley fremstod som et meget godt lag.
Momentumet er nok borte for denne gang, men det er lov til å håpe at det dukker opp igjen ganske snart. Vi lever i troen.

QPR-Barnsley 1-3 (1-2)
Dike (23), Austin (26), Mowatt (28), Morris (58)