Av DAG HÅKON HELLEVIK 

Kontrakten som er signert er gjeldende for ett år, med opsjon på ytterligere ett år. 

Moses er 28 år gammel og født i London med nigeriansk familiebakgrunn. Han ble tilknyttet Millwall som 14-åring, men ble senere juniorspiller i Leyton Orient hvor han ligadebuterte i september 2011. Tre år senere ble han solgt til Brentford, oghan  gjorde det så bra i Championship at han ble kjøpt av Hull for 3,5 millioner pund sommeren 2015. Her var han en av bærebjelkene i laget som rykket opp til PL  etter å ha slått Sheffield Wednesday i playoff-finalen i mai 2016.

 Opprykket ble imidlertid en nedtur snarere enn en opptur, og Wembley-finalen ble Moses' siste kamp for Hull. En kneskade i Silly Season sommeren 2016 ødela begge de to neste sesongene. Han forlot Hull da kontrakten løp ut sommeren 2018, og nydebuten for Brentford i september 2018 ble hans første A-kamp på godt over to år. Etter ett år i Brentford ble det to år i Sheffield Wednesday, før han nå altså kommer til oss.

Mark Warburton var Moses’ manager i Brentford i hans første periode i klubben, og det er denne koblingen som har gjort ham aktuell for oss. Han har trent med QPR på Harlington store deler av sommeren, først og fremst for å bevise at han er i fysisk god nok stand etter en serie skadeproblemer som også har plaget ham etter tiden i Hull. 

QPR-fansen visste ikke veldig mye om ham før han ankom, men han introduserte seg selv med et brak da han scoret kampens flotteste mål med en kanon fra 20 meter mot Manchester United i juli. I QPR er han tiltenkt rollen for erstatter for Todd Kane, som er helt ute i kulda etter det famøse intervjuet i våres hvor han fremhevet seg selv på bekostning av lagkamerat Osman Kakay. Med Kane ute av bildet er det nå Kakay og Odubajo som skal konkurrere om plassen som høyre vingback i Mark Warburtons foretrukne spillesystem.