Av STIAN KARLSEN

To strake trepoengere for første gang denne sesongen ble fasit etter at innbytter «Air» Bonne stanget inn det eneste målet borte mot Derby i en god forestillling. 

Nå tar vi turen nordover til Blackburn, et sted vi tradisjonelt sett har slitt ganske så voldsomt. Et QPR stinn av selvtillit kan endre historikken for Blackburnmanager Tony Mowbray har mer enn nok med å kunne stable et lag på beina for tiden. 

Mowbray har intet mindre enn 13 spillere ute med sykdom eller skader. Blant disse finner vi nesten et helt lag som normalt ville vært i en startoppstilling. Downing, Dack, Armstrong, Bell, Johnson, Trybull, Kaminski og Ayala. Det er liten tvil om at motstanderen er ganske svekket, på papiret i alle fall. 

Hittil denne sesongen har det vært svært varierende hva laget har levert av resultater, men endel mål scorer dem. Stort sett har disse kommet som følge av ketchupeffekten. De har tre seire denne sesongen og på disse tre matchene har de målsforskjell på tilsammen imponerende 13-0 (5-0 Wycombe, 4-0 Derby og 4-0 Coventry). Blackburn er likevel tabellnabo under oss. Årsaken er at når de har møtt antatt bedre motstand så har de stort sviktet hver gang.  Reading, Swansea, Watford har alle endt med tap og nå sist ble det 0-0 hjemme mot Middlesbrough. Er vi antatt bedre motstand? Nja... 

Det vi kan forvente er at Tony Mowbray stiller med 11 menn og at formasjonen som spilles trolig er 4-3-3. Med store tunge fravær er det et par mann som likevel bør overvåkes litt ekstra. Midtbanespiller Lewis Holtby er det høy championshipkvalitet på, og venstrevingen Ben Brereton kan fort finne på å gjøre livet surt for Kane/Kakay. De må vi ha kontroll på. 

Hos Mark Warburton er det ingen store bekymringer i kamptroppen. Laget er trolig ganske likt som på onsdag. Dieng, Kane, Barbet, Dickie og Hamalainen. På midten så er spørsmålet om Cameron blir overbelastet med tre kamper på en uke. Erstatteren er da eventuelt Dom Ball, og sammen med Carroll er det noe vi trolig lever helt fint med. Fremover er det heller ingen grunn til endring. BOS, Chair og Adomah gjør sakene sine bra for tiden. Dykes på topp gjør også mye riktig, bortsett fra det som er «jobben» hans – å score mål. 

Eneste usikkerhetsmomentet i denne oppstillingen er Osayi-Samuel som måtte av med en lårskade onsdag. Det er ikke av den alvorlige sorten, men kampen mot Blackburn kan komme for tidlig. Da tipper vi at Chris Willock griper sjansen 

Ser man på innbyrdes oppgjør er Blackburn omtrent blitt vår nemesis. Det ser med andre ord ikke lystig ut. På 17 oppgjør lagene mellom i dette årtusenet så har kun én av disse endt med tre poeng til QPR. Seieren kom forrige sesong på Lof... Kiyan Prince Foundation Stadium. 

Blackburn med ei skadeliste som ingen unner dem. QPR i fin flyt og form. Det kan jo ikke ende bra. Tipper vi taper på ren historie her... 2-1 til Blackburn. 
Så er det bare å krysse fingrene for at undertegnede er like dårlig til å tippe som vanlig. Da får vi en fin lørdag! 

 

U R´sss