Av STEINAR SÆTHER

0-1 for Aston Villa var den svakeste kampen vi har prestert under Holloway. Èn avslutning hadde retning mål, Syllas knallharde avslutning sekunder etter innbyttet. Det traff en forsvarer midt i ansiktet, altså et eksempel på at når et lag ikke spiller bra og taper, så får du heller ikke den turen et lag i medgang har. Det største problemet i kampen var etter mitt syn at vi ikke hadde et eneste kvalifisert innlegg fra kantene - det ser jeg har blitt nevnt både i kampreferater på nettet og av Holloway sjøl. AV var ikke kjempeoverbevisende, vi var likevel det dårligste av oss to.

En heller kort tur ned til badebyen Brighton tredje juledag og et lag som har overbevist til nå. Var min største opprykksfavoritt ved sesongstart foran den nåværende krisa Norwich, med Newcastle rett bak. Nå er badebylaget tett bak Newcastle som leder foran denne serierunden.

Det er sterke tall de kan framvise. Totalt sett er tallene 14-6-2 og 35-14 mens de hjemme på Amex Stadium har storfine 8-2-1 og 22-6. Har du i tillegg UB på tippekupongen når Brighton spiller borte er du m.a.o sikker der også.

Tapet hjemme kom i starten av september mot Brentford 0-2 og er kun det andre hjemmetapet dette kalenderåret! U`ene kom  mot Preston 2-2 og Aston Villa 1-1. Norwich fikk juling 0-5 der nede mens godtgående Leeds fikk helt fortjent 2 mål i mot uten å skape noe eget.

Mannskapet til Chris Hughton som stiller i badebukser: I målet regjerer David Stockdale med sine 21 gode kamper mens finnen Määenpää sto sin ene kamp tidligere i høst. Forsvaret er for det meste 4 faste, Sartor, Dunk, Bong og Duffy. 4 andre har kun noen få innhopp til sammen, blant dem Rosenior. På midten herjer Stephens og Knockaert som begge er målfarlige, og de har suveren hjelp fra Norwood, Sidwell, Skalâk og vingene Murphy og Lualua. I front er Murray kongen med sine 14 mål så langt. Han får assistanse fra enten Hemed eller Baldock som heller ikke er ueffne.


Denne mannen må passes på! (Glenn Murray)

Hughton har litt skadetrøbbel før kampen. 6 mann kan være ute, bl.a begge vingene nevnt i forrige avsnitt. Lualua er suspendert mens Murphy sjekkes før kampstart. De andre er ikke åpenbare i diskusjonen rundt førsteelleveren. Hos oss er det spørsmål rundt mange, Borysiuk, Cousins, Caulker, Robinson er blant dem. Gledelig at Mackie er i drift igjen. Om det får noen store "konsekvenser" de første kampene er uvisst.

Det hviskes om at Hughton kanskje skifter litt på laget nå i julestria. Han har et godt mannskap å veksle på, så i tilfelle er kvaliteten god uansett. Han klarer antagelig å bedre en allerede god statistikk som er 3-4-0 på de siste 7 kampene H/B mens vi sist vant i Brighton 2004. Etter det har vi tapt 6 av 7 der nede. Greit å vite at badebylaget har flest smultringer i høst - 13 - mens vi har skåra færrest mål - 20 - til nå. Det er sammen med Wigan som produserte 2 borte mot Rotherham på Boxing Day (dog tap 2-3).

Magefølelsen sier at vi ryker nok en gang 0-1, det tredje tapet av den størrelsen på rad. Tv-kamp er ikkeno for oss viser det seg gang etter gang. De stygge flomlysene spiller nok liten rolle tirsdag... Men jeg gir ikke opp HÅPET om at vi kan overraske, men da må vi skape sjanser og skåre det første målet!