Etter å ha sett ut til å ha kontroll på kampen ved pause, etter en komfortabel to-måls ledelse, så det ut til at QPR måtte nøye seg med poengdeling da Joe Rolls satte to Cardiff-straffer i andre omgang.

QPR hadde en glimrende førsteomgang og tok ledelsen med flotte mål fra Ilias Chair og Todd Kane, men straffer mot oss så nok en gang ut til å være en forbannelse. Dom Ball brøt forbannelsen med sitt innhopp og fantastiske mål.

Mark Warburton gjorde fire endringer på laget som tapte mot Barnsley tirsdag kveld, med Todd Kane, Conor Masterson, Bright Osayi-Samuel og kaptein Geoff Cameron tilbake på laget. Kakay, Dom Ball, Macauley Bonne og den suspenderte Rob Dickie gikk ut av laget denne gang.

QPR spilte for øvrig kampen iført et stilig 1975/76-inspirert tredjedrakt. Dette er en «limited edition».

I strupen
De rødhvite guttene startet kampen sterkt og hadde en stor sjanse til å ta ledelsen tidlig da Dykes satte opp Albert Adomah, men avslutning med utsiden av foten, ble briljant reddet av den tidligere QPR-keeperen Alex Smithies.

Kane prøvde seg fra 25 meter, men hans lave skudd var også en komfortabelt for Smithies

QPR holdt presset oppe, og fikk belønningen i det 15. minutt da den god Adomah leverte strøkent på bakre stolpe til Chair som ventet tålmodig på at ballen før han satte volleyen bak Smithies. Veldig fortjent, og Ilias Chair sin andre nettkjenning for sesongen.

Fortsatte å trykke
QPR ga seg ikke der. Før 20 minutter var spilt var Dykes på farten igjen, men avslutningen stod ikke i stil med resten.

Det var vanskelig å tro at dette var et lag som hadde slitt med å score mål i de siste kampene, for etter 27 minutter doblet QPR ledelsen. Denne gang var Chair servitør med et innlegg fra venstresiden. I midten ventet Todd Kane og sendte ballen på halvvolley opp i Smithies sitt høyre hjørne

Laget spilte nå med struttende selvtillit, helt merkelig hvis man ser på den siste tidens resultater. Cardiff var svært lite truende den første halvtimen av denne matchen. Kreativiteten til Adomah, Chair og Osayi-Samuel fikk fritt utløp på grunn av den defensive tryggheten Cameron og Caroll ga, mens Dykes aldri ga Cardiff sin bakre firer et øyeblikks fred.

Rett før pause vara det nesten 3-0.. Osayi-Samuel kom seg til linjen og satte opp Chair, men skuddet fra nr. 10 fra 12 meter gikk like utenfor.

Cardiff slo tilbake
Cardiff fikk sjansen til å komme seg tilbake i kampen rett etter pause da Barbet felte Kieffer Moore i boksen og laget straffespark. Den var det liten tvil om og heldigvis fikk den ikke noen ytterligere konsekvenser for Barbet. Joe Rolls omsatte straffen i scoring fra 11-meters merket.

Kampen endret karakter
Etter scoringen endret kampen seg, og selvtillit var omgjort til tynnslitte nerver i QPR. Eks ranger Hoilett, som kom på banen etter pause, begynte å røre på seg og gjøre livet surt for oss. Både han og Tomlin hadde sine forsøk på mål og man begynte å ane konturene av en ledelse som kunne smuldre opp. Helt merkelig etter den førsteomgangen QPR hadde levert. Mål preger kamper og det gjorde defintivt reduseringen til Cardiff.

63 minutter var gått når Adomah ble erstattet av Chris Willock. Adomah ser bedre og bedre ut for hver match og er snart klar for å gjennomføre 90 minutter, men mangler fortsatt litt på det.

QPR jobbet seg etterhvert mer inn i matchen. Da spillet gikk inn i de siste ti minuttene, tok Warburton grep og satte inn Ball for Chair for å stramme opp det defensive.

Straffe igjen...
Med kun drøye fem minutter igjen av ordinær tid, så gjorde Conor Masterson en merkelig manøver og stakk hånda høyt i været ved et innlegg. Selvsagt gikk ballen borti og dommer Woolmer pekte på straffemerket igjen. Dette var det femte straffesparket mot oss på de siste fire kampene!!

Dieng har ikke vært i nærheten av tidligere straffer, men denne gangen gikk han riktig vei og redde Rolls sitt skudd, men Cardiff-spilleren var først fremme og smalt returen inn til utligning 2-2 på Kiyan Prince Foundation Stadium.

Dom Ball
Det var få som trodde på tre poeng etter 2-2 scoringen, og Cardiff så kanskje vassest ut mot slutten.

På en utrolig måte var det likevel innbytter Dom Ball som ville ha det siste ordet. Da kampen var gått over de 90 ordinære minuttene så tok Dieng et frispark på egen 16-meter og slo langt. Cardiff forsvaret vant hodeduellen som fulgte, men Ball snappet nedfallsfrukten og dro den med seg på ett touch til cirka 25 meter. Resten er pur glede...

Med venstrebeinet klinker mannen, som skulle sikre tre poeng med defensiv trygghet, ballen opp i Smithies sitt venstre kryss. Man trodde knapt det man var vitne til. Hele QPR danset og hoppet av glede i en mølje som neppe myndighetene var spesielt imponert over. Dom Ball sikret QPR tre poeng mot Cardiff!