Av STEINAR SÆTHER

Fra 0-2 på the Valley til 3-0 på Huish Park. Det var to ulike nivåer, det veit vi alle, men måten et halvveis b-lag tok seg av lille Yeovil tirsdag kveld, i en cup vi normalt sliter i, var faktisk overbevisende. Helt tydelig en annen inngang til den kampen enn ditto i mange år på rad. Mange spillere ville vise at de kjemper om en plass i førsteelleveren. Jeg trur Ramsey var en glad mann etter det lyspunktet!

Walisiske Bluebirds er det mange av oss som elsker å hate. Du veit, en kamp i Wales for noen år siden. Nå er det andre baller, for manager Russell Slade har et lite spennende mannskap å geleide mot suksess. Så langt denne sommer`n har han gjort ett eneste lån, vingen Sammy Ameobi fra den ene klubben som stadig er i bildet når det gjelder Charlie Austin, Newcastle. Det fins mange kjente og, for noen år sida, ettertrakta spillere. Whittingham er en vinterbleik utgave av seg sjøl for 5-10 år sida. Andre er Noone, Pilkington, Turner, Dikcagoi, United-lånet vårt Fabio og vår faste mann fra noen år tilbake Connolly. Helt greie spillere, og der stopper det. 

Med gode to uker igjen til vinduet får haspene på er det en ok sjanse for at Slade henter noen nye spillere. Men det er ikke helt sikkert, for eier`n Tan, den etter sigende gale mannen, kan hende holder Mastercardet innelåst. Hvem vet, inte du, hvem vet, inte jag - bare Tan. Enten klarer Slade seg med mannskapet han nå råder over, eller så får han sparken om kort tid.

1-1 hjemme forrige lørdag mot Fulham der londonerne skåra rett etter pause og Noone utligna 4 min før slutt. Helt jevnt i en typisk åpningskamp, har jeg lest jeg til. Da debutterte Ameobi 25 min før slutt mens Kenwyne Jones ikke kom i spill. Jones er den med mest gift i føttene  - vi var jo visstnok på jakt etter karibieren - men fredag kveld er det ukjent om han rekker tv-kampen.

Vi er sjølsagt på jakt etter å reise kjerringa. Andreomgangen på the Valley var ikke god nok, altfor tafatt til å få med seg poeng hjem. Trur både Ramsey og de nye spillerne våre lærte mye av begge kampene, og at vi er mer parat foran eget publikum. Vi har også en ganske bra statistikk i ryggen, 5-0-2 og 6-4 på de 7 siste tilsvarende kamper.

Jeg tok reelt feil sist da jeg hevda at vi kom til å vinne midtbanekampen og dermed reise hjem med minst ett poeng. Min påstand er mye den samme nå; ser ikke at vi taper kampen mot blåfugla men er heller ikke skråsikker på seier. 2-1, ja takk, 1-1 er lik "tja".