Derby var ute etter å revansjere tapet i playoff-finalen i mai 2014 og har vist meget bra form under Paul Clement den siste tiden. De fikk sin revansj med samme resultat som vi vant med sist lagene møttes.

Fire endringer
Robert Green stilte med en meget forutsigbar backlinje foran seg. Med Clint Hill ute så var det oppskriftsmessig Perch, Hall, Onuoha og Konchesky som dannet de fire bak hos QPR.

QPR startet kampen i en 4-4-2. På midtbanen hadde Henry og Tozser fått fornyet tillit, Henry i uvant posisjon på høyresiden. Yun fikk endelig tillit og startet på venstresiden, Faurlin var tilbake i laget og dannet sentralduoen sammen med Tozser. Charlie Austin startet på topp og hadde med seg Matt Phillips.

En mer offensiv formasjon kanskje, men på papiret et defensivt mannskap på Ipro (eller Pride Park som vi liker å kalle den)

Ingen Jay Emmanuel-Thomas, Luongo eller Chery denne gangen. Hverken på banen eller benken. Benken bestod denne kvelden av Smithies, Angella, Fer, Hoilett, Polter, Doughty og Blackwood.

Veldig sjansefattig
Starten av oppgjøret var ganske så rolig. Derby det førende laget uten at det ble veldig farlig foran Green. Matchplanen til Ramsey må ha vært å satse på defensiv god organisering, samt at Austin/Phillips kunne utgjøre en trussel når mulighetene bød seg.

Planen så ut til å fungere og QPR jobbet seg inn i matchen utover i omgangen. Største sjansen i omgangen var det likevel Derby og Chris Martin som fikk etter 38 minutter. Frispark fra venstre som ble slått perfekt inn i farlig område og flikket videre av nevnte Martin. Avslutningen gikk, heldigvis for oss, på utsiden av stengene.

Yun presenterte seg
På slutten av omgangen presenterte Yun seg i "comebacket". Først i krangel med Christie som endte i at begge spillere fikk gult kort, for så deretter avslutte fra drøye 20 meter på den påfølgende corneren. Avslutningen var QPR´s beste forsøk i den første omgangen, men 0-0 ble status til pause. Yun var etter rapportene veldig positiv.

Seig start på andre omgang
Etter en oppløftende førsteomgang så ble det antiklimaks tidlig i den andre omgangen da Weimann banket inn 1-0 til Derby kun fem minutter etter hvilen. Avslutningen hadde Robert Green ingen mulighet på, men det ropes på hands og rapportene tyder på at det også var tilfelle. Det hjelper lite når dommeren peker på midtsirkelen og det var akkurat det man ikke hadde behov for. Der og da gikk ting fra oppløftende til håpløst. Weimann liker å spille mot QPR

Derby hadde fått blod på tann og presset oss hardt etter scoringen. Green gjør en strålende redning på avslutningen til Butterfield som gjør at det fremdeles er 1-0, men sjansene og dødballene i mot kommer tett i denne perioden. QPR rir av den første stormen og den eneste som kommer skadet ut av det er linjemannen(!) som må byttes ut etter timen spilt med strekk.

Hoilett og Fer inn
Chris Ramsey gjør sitt første bytte midtveis i andre omgang. En sliten Yun ble erstattet av Junior Hoilett
QPR prøver å komme seg til hektene og produsere noe offensivt. Faurlin kommer til avslutning med hodet rett etter byttet, men løskrutt som er lett bytte for Scott Carson i Derby-buret. Kvarteret før slutt kom Leroy Fer på banen for Daniel Tozser. Nå måtte QPR satse mer offensivt.

Etter å ha blitt presset hardt etter scoringen så gjorde byttene at kampen jevnet seg mer ut, og kampen var fremdeles ikke kjørt på 1-0. QPR vant en corner og Onuoha kom til avslutning, Hoilett gikk ned i 16-meteren og skrek etter straffe uten å få det. Her kunne vi fremdeles komme ut med noe i andre enden.

Debutant
Med drøye fem minutter igjen hiver Chris Ramsey inn siste kort. Tyler Blackwood erstatter Faurlin og gjør si debut for QPR i ligaen. Fra å være ultradefensiv i startoppstillingen så var nå all offensiv slagkraft på banen de siste minuttene. Man kan bare tenke seg til hva som gikk gjennom hodet til tyskeren Polter da Blackwood entret banen.

Rødt kort
QPR prøver hardt i sluttminuttene uten resultat. Perch prøver litt for hardt og pådrar seg sitt andre gule kort minuttet før ordinær tid er ute. Dermed ble det en tidlig dusj og suspensjon på høyrebacken. Seks minutter tillegg og det nærmeste QPR kommer er et mindre vellykket Phillips-frispark fra 30 meter.

Vi taper 1-0 for andre gang på rad. Fullt fortjent etter en miserabel start på den andre omgangen. Det som bekymrer mest er hvor blodfattige og tannløse vi virker offensivt. Det har kostet mer enn det smaker å rydde opp i de defensive problemene.