Av STEINAR SÆTHER

For en herlig seier mandag! 2-1 borte over Watford kan de færreste slå i bordet med - vi kan! En kan snakke om store seiere med store sifre - nei, jeg skrev ikke at vi er plagsomt bemidla med det - men disse seirene mot god motstand omtrent når siste fløytestøt er blåst... Du milde onkel Albert 🙂 Første omgang var jevn med den aller største sjansen til hjemmelaget. Jeg irriterte meg ofte over at innlegg fra kantene våre blei stansa av førsteforsvarer - inne foran mål var Austin og kompani ofte i gode posisjoner. Andre omgang blei enda mer underholdende. Straffa imot var helt grei. Utligninga var topp klasse fra både Willock og Austin, vår alles nye onkel klarte å få med seg ballen til en midtstoppers store overraskelse - dermed var moroa over!

Blackburn avlegger oss besøk lørdag. Laget var en av mine opprykkskandidater ved seriestart, men det har ikke gått helt veien til nå. Er nummer 8 med 11-6-9, så de er fortsatt med i kampen om sluttspillet. Med en solid siste halvdel er de helt "der oppe". Det skåres mål når bortelaget spiller, hele 41 mål framover men også 28 bakover, gir et snitt på nesten 3 per kamp. Bare Brentford er enda mer underholdende i Championship.

Manager Mowbray har ikke henta inn noen av betydning i januar, kun en junior fra eget akademi har fått sjansen til å spille seg inn på laget. Dermed lener han seg på gullrekka i laget, så som målvakta Kaminski, forsvarerne Lenihan og Nyambè, gutta på midten og framover, Holtby, Rothwell, Johnson, Elliott, Brereton samt toppskårer Armstrong, som har hele 17 mål nå.

Mowbray er uten to av sine viktigste spillere, Johnson og Ayala. Enda tre til vil kun sitte på tribunen - eller se kampen på data, som det heter i disse tider. Det samme vil minst tre av våre fordi De Wijs heller ikke rekker denne kampen, og de to andre som er ute har vært der lenge - og de blir der lenge.

Finmarkingen Stefan Johansen gjorde et godt inntrykk mandag kveld selv om han bar preg av at han ikke har spilt skikkelig fotball på ørten uker. At han faktisk starta kampen forteller at Warburton har sett mye bra allerede på de første treningene - som igjen tyder på at Stefan har gjort en solid jobb med seg sjøl utafor fotballens allfarvei, mens har venta på en sjanse som dette. Jeg tror Stefan vil være raskt tilbake hvor han var før Premier League.

Blackburn har vært en vrien motstander for oss. Lenge! Statistikken sier 15-12-25. I begynnelsen av november tapte vi fortjent 3-1 der nord. Sånn har det ofte vært både hjemme og borte. Laget ser sterkt ut og det overrasker meg at de ikke er høyere på tabellen.

Etter å slått Watford har det vært deilig å være verdensmestere for ei uke. Er dessverre redd for at kampen lørdag blir ennå vanskeligere. Ser for meg både 1-1 og 1-2, for vi sliter hjemme. Håper på U men tror egentlig mest på B, altså 1-2. Sorry!