Av: STEINAR SÆTHER

Det var godt med landslagspause og det er godt at serien sparkes i gang igjen. Ei sein skåring av Chery oppe i Huddersfield hensatte oss på en fin fjerdeplass, og med tanke på at vi vant overgangsvinduet, og at spillergruppa er divisjonens klart beste, må vi innrømmes favorittstempelet i alle kampene. Jeg sier ikke at vi kommer til å vinne alle kampene, men vi må forvente at poengtapene blir få. 

Skogvokterne på Loftus Road tidlig lørdag ettermiddag er første hinder på vei mot direkte opprykk. Manager Dougie Freedman kan ikke være fornøyd med det samme vinduet, for ut vinduet fòr stjerna Mikhail Antonio. Ingen overraskelse siden midlene er middels der i by`n og uansett langt i fra en middels PL-klubb. 

Skogvokterne har foran denne serierunden plassert seg nede på en usikker sekstendeplass, 2 poeng over nedrykksstreken. Nå har vi kun spilt 5 kamper men det fins en viss logikk i at det er i det tabellområdet gjestene vil ende neste vår. Hjemme har de 1-1-1, borte er tallene 0-1-1. Hjemmeseier`n var 2-1 mot det forventede bunnlaget Rotherham. Total målskår er 4-5 hvorav 1-2 borte. Det skåres altså lite, enda mindre enn de slipper inn. Det er visstnok ikke veldig sjanseskapende det de holder på med, sies det, men de står godt opp på egen halvdel. Og da stemmer jo tallene godt.

Uten Antonio står Freedman igjen med følgende navn av godt og spennende kaliber: Målvakta de Vries er fortsatt god i en alder av 34, Mancienne med fortid hos oss er esset bakover og får god bistand fra herrene Mills og Lichtaj. På midten er Vaughan og Lansbury de kreative. Aller fremst burde Assombalonga vært skåringsmaskinen, det er dog ikke lett fra sjukestua. Dermed må skåringene gjøres av Walker og Blackstock, hvorpå begge har skåra null ganger til nå. Ikke for det, jeg trur nok Blackstock snart får sitt første for sesongen for han har det i seg. Det har vi sett i bl.a QPR og Forest, men skadefrekvensen har ødelagt mye av karrieren. Nå er han skadefri.

Ramsey kan velge vår nye mann Angella framfor Hall som må sies å ha gjort det godt til nå. Yun trenger et par treningskamper, sier Ramsey. Sandro og Mackie forblir ute, førstnevnte kan umulig være kampklar mens skaden til løpsmaskinen med nylig fortid i Forest, bruker lang legetid. Furlong junior reiste i dag til Northampton for å få kjøtt på beina. Lykke til!

På de 11 siste kampene vi har spilt på Loftus Road har tallene vært gode for oss, nemlig 5-5-1 og 19-13. Det blir ofte 2-3 mål i kampene og det trur jeg det blir nå også . Kan bli vanskelig å bryte gjennom om de klarer å holde nullen utover første omgang. Dog er kvaliteten høy på spillerne våre og jeg har trua på at de på et tidspunkt bryter seg inn i "bussen" og overtar rattet, ergo avgjør kampen. Tålmodighet er en dyd. Mitt tips er 2-0. 1-0 er også godt nok. Foruten seier blir det viktig å få laget til å funke som en enhet.

God kamp til dere som kan se kampen på TV eller, enda bedre, fra tribunen. Sjøl skal jeg stå på valgstand i gågata i Odda lørdag.