Det så å si alle er opptatt av, som en inngang til denne kampen, er hvem av vår egen Mark Hughes og Southamptons manager Nigel Adkins som får sparken først.
Av disse to er det nå Adkins som hevder at hans posisjon ikke er i fare, sjøl med tap på Loftus Road.
Hughes på sin side, som for bare et par kamper sida i følge seg sjøl ikke hadde problemer med nattesøvnen, har nå blitt langt mer pusekatt i uttalelsene. Men Fernandes sier fortsatt Hughes har tillit. Skjønt, om han hadde sagt Hughes IKKE hadde hans og Bhatias tillit ville vi vært tilbake i Briatore-tilstander. Nei takk! Og det skjer heller ikke.

Nedrykk, laguttak og avgjørelsessfære
Men hvor lenge Hughes kan sitte er uvisst. Det avhenger også av om andre lag rundt oss plutselig begynner å ta flere poeng. Uansett hva det koster å fjerne/betale ut Hughes vil det bli adskillig dyrere å rykke ned, ikke bare økonomisk. Men overnevnte er (gudskjelov) utenfor vår avgjørelsessfære - sjøl om meningene er sterke:-) Vi får holde oss til det vi er gode på, ta ut laget for Hughes! (dette er selvsagt innenfor supporternes avgjørelsessfære? red. anm ;-) )

Og i og med at det kun er gamle kjente som er ute, med et lite håp for både Dyer og Fabio (og kanskje Park), ser det bra ut. Mbia soner riktig nok sin siste kamp etter utvisningen. Da gjenstår det bare at vi oppfører oss som et lag; at alle spillerne er på hugget fra første fløytestøt og at vi spiller etter en plan.

Spillesystemer
En kan diskutere seg grønn på spillesystemer. Vel, fire bak er en selvfølge... Jeg mener fortsatt at 2 dype og 3 fremre midtbanemenn med èn enslig spiss, er vår greie. Samtidig har vi sett for lite til kvalitetene til d`herrer Cissè og Zamora i den posisjonen. Noen har nevnt Mackie der oppe og det mener jeg er verdt en prøve. Han løper med en helt annen frekvens enn de to andre.

I en kamp vi ikke har råd til å tape er det bare å peise på. Og da setter jeg Faurlin og Diakitè i den dype rollen med Taarabt, Granero og Hoilett fremst både som støtte til Mackie og med henblikk på å avslutte sjøl.

Bunnkollega
Hva så med Southampton? Ikke mange regna med at de skulle klare seg. Laget begynte bra og var tidlig oppe blant de 3-4 beste. Deretter har poengene kommet i "fattig" monn.
De befinner seg altså ett eneste poeng over oss med tallene 1-2-8. Seieren kom helt tilbake i slutten av september, 4-1 hjemme over Aston Villa.

Lagene har like dårlig poengform, 0-2-4. Vi har, som lag i motgang ofte opplever, ikke marginene med oss. Gjelder sikkert Soton også.
Om en skal ta et kort blikk på spillergruppa til våre motstandere lørdag er det noen navn som er verdt å nevne. Lallana, Rodrigues og Lambert er de presumptivt beste. Ingen er direkte dårlige, da ville de ikke vært i PL sjøl om det antagelig er på sesonglangt besøk.

Det går mot storseier for oss
Spiller for spiller er det ingen tvil om at vi potensielt innehar et høyere nivå. Det er som lag vi sliter. Vi kan dog ikke forlange annet enn at gutta går rett i angrep og blir der.
Vi SKAL bestemme kampens viktige hendelser mot en slik motstander! Dette blir den første av mange cupfinaler. Det er iallfall slik jeg velger å se det. Og jeg har trua på et godt resultat lørdag.

Jeg trur vi vinner 3-1 eller kanskje til og med 4-1. Målsjanser blir det og jeg trur faktisk ikke gutta "tør" å misbruke for store sjanser lenger!