Av STEINAR SÆTHER

Så kom nummer to på bortebane også. Enda en gang det ene målet som avgjorde. I motsetning til mange av de forrige kampene denne sesongen, så sier tallene fra kampen at vi lå under i ballbesittelse. Til slutt var det 59-41 fordel Blues. Men vi var egentlig mindre presset i denne kampen enn vi var mot Bristol City. Og når Willock varter opp med toppidrett på mål nummer to, virket det ikke sannsynlig at hjemmelaget skulle komme tilbake i kampen. Vel, de fikk sitt trøstemål kort tid etter Willock sitt. Likevel føltes seieren trygg. Birmingham har ikke stor nok kapasitet framover på banen og vil tape flere kamper med ett mål utover våren. Lysglimtene vil komme i mange nok antall til at de overlever. Vi vil forbli i tetstriden fram til mai. Hvor høyt vi kommer til slutt? Si det du! 

Selv om tre av karene våre nå har reist til Afrika-mesterskapet har jeg tro på at vi vil plukke jevnt og trutt med poeng framover. Mange av dem med mindre spilletid vil gjøre sitt ytterste for å vise at de er tilliten verdt. Og et par nye inn vil hjelpe i denne litt nye konkurransesituasjonen. Palmer blir det ikke noe av, Cook fikk for mye oppmerksomhet fra Forest...
Nå er det pause fra seriespillet. Vi får besøk fra Yorkshire i og med at Rotherham ble trukket ut som vår motstander i FA-cupen. På KPFS. Bortelaget har så langt hatt en flott sesong  og leder League One foran Sunderland. Avstanden er kun ett poeng men tallene 15-5-4 og 45-17 sier noe om hvor gode de er og hvor stabile de er i prestasjonene. I snitt tjener de to poeng per kamp, og det pleier det å bli opprykk av!

I motsetning til Championship har de aller fleste lagene spilt så å si like mange kamper i League One. Men legg merke til at nummer tre på tabellen har tre kamper til gode , vi snakker om gode Wigan. Avstanden dit ned er fem poeng. Mange lag ligger på 45 til 43 poeng - de har spilt 24 kamper som Rotherham har.

Bortestatistikken er meget god, 6-3-2 og 13-4. Rotherham er det laget blant de 92 lagene i proffligaen som har sluppet inn færrest mål på bortebane. Egentlig er det "litt" sensasjonelt med ett mål i hver tredje bortekamp. I Mikke Mus-cupen for lagene i de to nederste divisjonene rykker Rotherham stadig nærmere en finale. Tirsdag slo de Crewe Alexandria 4-2 borte. Og for orden skyld, Wigan slo Oldham 6-0 borte...

Manager Paul Warne sikter mot seriegull og opprykk. Men han har lyst på en skalp i Championship også. Tror nok han bruker langt de fleste av de beste når vi møtes i ettermiddag. Og mannskapet holde godt mål, såpass gode navn har laget at de mest sannsynlig hadde klart seg bra på vårt nivå også.

Målvakter er svenske Johansson (19 kamper) og Vickers (6). Hvem av dem som får tillit i ettermiddag gjenstår å se. I forsvaret er det Wood, Harding, Ferguson, Edmonds-Green og Ihiekwe som spiller nesten alt. Midtbanen har også sine ess: Barlaser, Wiles, Rathbone, Lindsay og nå, etter hvert, Saddlier. Denne lagdelen har skåret 11 mål i lag. Sjekk også Ladapo og Smith i fremste rekke. Disse to har hele 22 mål seg imellom! 

Det er per definisjon et potent lag vi skal opp mot i ettermiddag. Jeg sitter med en følelse av at uavgjort er det vi ender med uansett fravær hos lagene, og hvilke spillere som sendes ut på banen. Greit å vite at Odubajo er tilbake. Han går nok inn på vår venstre side mens Adomah beholder sin posisjon til høyre. Archer får tilbake cupplassen han hadde i ligacupens to første runder. Vi stiller sterkt er min spådom! Warne kan mangle opp til tre mann, men to kan være tilbake. Også møllerne vil stille sterkt.

1-1 eller 2-2.