Av STEINAR SÆTHER

Plutselig var det mentalt et helt annet QPR som entret banen i den walisiske hovedstaden, enn rett utenfor London uka før. Steve Cook sin inntreden hadde åpenbart en stor betydning, samtidig som de andre forsto at det de bedrev i den første kampen ikke var et fotballag verdig. Og takk for det! Tre poeng litt ut av det blå i vår fordel, sier vi selvsagt tusen hjertelig takk til - samtidig som jeg ikke klarer helt å forstå Bulut og Cardiff sin kampplan. Men, samme det!

Det måtte 99 spilleminutter til for at Norwich fikk oss ut av ligacupen. Greit at de var litt hvassere i det meste utpå den forbedrede gressmatta vår, likefullt gjorde våre unggutter en solid innsats som ikke ble belønnet med straffer og 50/50-mulighet til å reise til Bristol City i neste runde.

Ipswich Town er sammen med Leicester City de eneste med seks poeng etter to serierunder. Nyopprykket og nedrykket, for å bruke et litt svulstig språk, disse to. 

Traktorgutta starta med 2-1 langt oppe på samme kyststripe som seg selv, hos Sunderland. Bristol Rovers ble så sendt hjem med 0-2 og således uforrettet sak i ligacupen. Stoke City ble sist lørdag sendt hjem med samme sifre. Jevne oppgjør begge seriekampene, så å få med seg tre poeng to ganger er jo bra. Uslåelige er de derimot ikke!

Manager Kieran McKenna fikk jobben i desember 2021. Han er dermed en av dem med lengst fartstid i manager-rollen i samme klubb i engelsk fotball om dagen. Det forteller ganske mye om brutaliteten i denne lederposisjonen i engelsk fotball for tiden. Tidligere var han trener for Man Utd U19 og Tottenham U18. I en alder av 37 kan McKenna være en kommende stjerne også oppover i fotballverdenen.

Han satser på rutinerte Hladky fra Tsjekkia med hanskene på nå som det egentlige førstevalget Walton er skadet. I begge seriekampene har McKenna satset på 4-2-3-1. Da har Donacien og Davis spilt backer, mens Woolfenden og Burgess har stått i mot i midten bak. Vår gamle helt(?) Luongo og Morsy har bekledt den bakre toeren på midtbanen. Burns, Chaplin og Broadhurst har underholdt spissen Hirst med gode pasninger og annen bistand. Kun det ene målet bakover der nordøst, mens fire framover er skåret av fire ulike spillere. 

Foruten Luongo har vi en annen eks i spillergruppa, det er Dominic Ball. Han spilte som en av tre midtstoppere i ligacupen. Lite tyder på at han spiller mange minutter mot oss. Luongo gjør nok det. 

Vi får ikke se Lyndon Dykes mot traktorgutta, han fikk en skade mot kanarifugla som i hvert fall holder han ute ei uke. Om Clarke-Salter, Willock og Dunne blir klare fra skader er i kveld torsdag, utenfor min kunnskap. Når blir Jack Colback klar etter signeringen? Sånn det ser ut blir altså målvakten Walton ute i denne kampen for Ipswich - som den eneste.

Dette er for meg en helgarderingskamp - med minst sjanse for B. Det skjedde noe med laget vårt etter miseren på Vicarage Road. Min overbevisning er at laget tar dette med seg inn i lørdagens kamp. Nærværet av rutine i form av de nye spillerne bærer frukter. Så altså HU på en redusert tippekupong. 2-1 eller bare 1-1?