Av STEINAR SÆTHER

Plutselig forsvant alle tunge tanker, og vi kan se lyst på opprykkslivet igjen. Første omgang var vi overlegne med et ballinnehav på 73-27 på det meste. Vi fikk registrert 5 avslutninger hvorav 2 på mål, Tangerines ingen. Og ledelsen var av det solide slaget. Innlegg og nikk som tatt ut av fotballens ABC. Utvisningen som tatt ut av dumskapens ABC. Fortjent rødt kort til Sanderson, selv om det ikke var av det alvorligste slaget. Skjønner for så vidt forbannelsen, for taklinga han ble utsatt for var temmelig nær rødt også. På 1-1 var vi både uheldige og udyktige. 2-1 var av det vakre slaget, og hvor glade ble ikke både innbytterne Thomas og Amos OG stadion når vårt andre mål lå i nettet!

I dag er det vi som er på langtur. Fra svart til svart på to kamper. En discoslager fra 70-tallet het Black is Black. Kanskje det var Blackpool og Blackburn de tenkte på...? Ewood Park når andre har sein lunsj, mot et hjemmelag som sliter ennå mer enn oss. Vi overtok tredjeplassen de besatt før lørdagens serierunde. Mellom oss har nå et imponerende Huddersfield plassert seg.

Jeg har ment lenge at Blackburn har overprestert. Med et på papiret middels mannskap har likevel Tony Mowbray klart å få til et kraftfullt spill som passer bra i Champonship. Kudos til Mowbray for det! Formen er skral om en ser kun på poengsankingen. Vi skal dog være oppmerksomme på at det kan snu igjen nå. Jeg så kampen mot Sheffield United hvor de tapte 0-1. Fortjent etter første omgang hvor hjemmelaget var enda friskere enn Blackburn. I andre omgang var det helt jevnt med mange tøffe dueller, hvorpå Blades fikk en mann sendt av banen med direkte rødt (korrekt var det også!). Da overtok Blackburn sine karer mye av spillet, de fikk endog straffe - som målvakta mesterlig reddet. Ikke lenge før slutt skårer Blades det eneste målet. Det jeg vil med dette, er å advare mot å tro at hjemmelaget i dag har blitt svakere. Det vil snu for dem som det gjør for mange andre etter en skrinn periode. Det er våre hoder som står lagelig til for hugg om vi ikke klarer å stå i mot trykket.

Kaminski er en god skuddstopper, det viser han i kamp etter kamp. Forsvaret er også solid, Buckley og Rothwell er superduoen på midten. Likevel er det spissene som er best. Chilenske Brereton har en fantastisk sesong med 20 mål på 30 kamper. Sammen med Gallagher (6 mål) utgjør disse noe av det beste Championship kan framvise.

På de 5 siste kampene har de 0-2-3 som er nest dårligst form av alle. Det taler ikke til deres fordel at nevnte Brereton er ute med skade. To andre er også ute, og har vært det lenge. Så mye som 4 til etter tapet mot Blades i midtuka kan også være ute. Vi derimot har endelig McCallum klar til kamp! Dickie får tilbake plassen sin, banna bein. Wallace og Dykes sjekkes før kamp. Gray er litt uviss.

Fire tap på rad på Ewood Park er ikke gode tall. Og jeg tror vi får det tøft i dag også. Men hvis vi gir jernet kampen gjennom, og unngår egne tabber, har en god sjanse for poeng. Jeg heller mest til U og 1-1.