Af CLAUS LARSEN

QPR har nu spillet 30 kampe på City Ground uden at vinde. En sejr på denne sene, iskolde aften på Boxing Day kunne ellers have bragt os på førstepladsen i ligaen, men Barton havde karantæne, og var svær at undvære.

Austin havde fået en forstrækning og kunne heller ikke spille. Harry havde noget overraskende sat Hoilett og også Johnson på bænken, hvilket gav plads til Bobby Zamora alene i angrebet.

I forhold til Leicester-kampen erstattede Karl Henry Barton og Jermaine Jenas var med i stedet for O'Neil. Phillips, Kranjcar og Carroll udgjorde ligesom sidst resten af midtbanen, og de fire i forsvaret var som vanligt Simpson, Hill, Dunne og Assou-Ekotto, og Green var på plads mellem målstængerne.

Yossi Benayoun, som debuterede med en indskiftning i lørdags, kom dermed heller ikke med fra start denne gang.

QPR presset i bund efter 10 minutter
Efter en jævnbyrdig start, som godt kunne tyde på, at dette ville blive en god kamp, fik de røde sat et stort pres ind. QPR kunne ikke få bolden væk fra egen halvdel, og det gav nogle chancer til Forest, som spillede godt omstillingsspil, og fortjent kom foran på et hovedstød midt i målet af Greg Halford efter 28 minutter.

Spillet var ikke godt nok fra vores side i første halvleg. Green gør hvad han kan og lidt til, bl.a. med en fin redning i det 19. minut. Dunne og Hill spillede fornuftigt nok, de læser spillet godt, men det vil nok være en overdrivelse at kalde dem hurtige. Fremme kunne Zamora ikke bidrage med meget, alene som han var. Harry var ikke tilfreds, og havde svært ved at holde sig i ro.

Niko Kranjcar havde efter 33 minutter en mulighed for en udligning efter et oplæg fra Tom Carroll, men han får skudt lige til højre for målet. Forest kunne dog også have fordoblet deres føring, og 1-0 efter første halvleg var ikke ufortjent. Som QPR-tilhænger spekulerede man kun på, hvem der ville blive skiftet ind til anden halvleg.

Indskiftninger forbedrede spilkvaliteten
Det blev Junior Hoilett, der kom ind i stedet for Henry, og Andy Johnson for Zamora, begge fra starten af anden halvleg. Dette forbedrede vores spil væsentligt, vi fik sat et pres ind, og kampen udviklede sig til at blive rimelig velspillet og underholdende med meget angrebsspil i begge ender.

Matt Phillips fik udrettet mere i starten af anden halvleg end i hele den første, og Kranjcar viste fornem boldbehandling. Der var dog ikke tale om, at vores tværstribede helte for alvor fik testet Darlow i hjemmeholdets mål. Derimod havde Clint Hill en fornem redning på målstregen. Man fornemmede, at det næste mål ville blive afgørende for resultatet af denne kamp, som nu havde fået en særlig spænding.

Forest havde gode angribere i algieren Abdou, den for os velkendte Mackie samt Reid, og efter 79 minutter var det netop disse tre spillere, som blev indvolveret i den kontroversielle situation, som afgjorde kampen til Nottinghams fordel: QPR spillerne blev stående, da Halford blev vinket off-side på en aflevering fra Abdou fra egen banehalvdel, men da dommeren underkendte linjevogteren ved ikke at fløjte, spillede Reid (klogt) videre og scorede et flot mål med ydersiden af støvlen. Sikkert en situation, der vil blive diskuteret meget.

Så stod det 2-0 til Forest, og det hjalp ikke, at vores israeler Yossi Benayoun atter kom på banen. Dette var en kamp, som udstillede vores angrebsproblemer, og vi kan derfor ikke føle det uretfærdigt, at vi dumpede ned på tredjepladsen i the Championship.
 

Kampfakta
Nottingham Forest - QPR 2-0 (1-0)


Gule Kort: Forest: Darlow QPR: Assou-Ekotto

QPR: Green, Simpson, Dunne, Hill, Assou-Ekotto, Phillips (Benayoun 76'), Carroll, Henry (Hoilett 45'), Jenas , Krancjar, Zamora (Johnson 45')
Ubenyttede reserver: Murphy, Traore, Onouha, Wright-Phillips

Tilskuere: 22.721
Dommer: Keith Stroud