Adam Francis var såvidt innom u-18-laget i 2010/11, men var helt fraværende fra laget som vant serien sin i 2011/12. Forklaringen er at han har spilt seniorfotball i sjuendedivisjon i året som har gått.

Adam har vært på et utlån som engelskmennene liker å kalle «arbeidspraksis», først i Kingstonian og deretter i Walton & Hersham. Begge klubbene spiller i Isthimian League. Kingstonian på første og Walton & Hersam på andre av denne seriens to nivåer. Omregnet til det nasjonale ligasystemet er det snakk om divisjon 7 og 8.

Ett-årig kontrakt
Adam har nå fått sin første ettårs proffkontrakt med QPR, noe et halvt dusin av de beste fra juniorstallens avgangsklasse pleier å få tilbud om. Liknende kontrakter har klubben tilbudt Ben Brown, Frankie Sutherland, Jamie Sendles-White, Jordan Gibbons og Freddie Champion, som alle har spilt på årets u-18-lag.

Av de litt eldre rekruttene ser det ut til at klubben også beholder  Taylor Parmenter, Angelo Balanta, Michael Harriman, Max Ehmer, Michael Doughty, Mo Shariff, Troy Hewitt og Bruno Andrade.

Målvakter
Medregnet de som har spilt u-18-kamper har QPR hatt ikke mindre enn syv målvakter på listene i år. Fra denne yrkeskategorien får Aaron Lennox og Tomassi Trani bli, mens klubben har sagt farvel til latviske Elvijs Putnins og nordirske Gareth Deane.

Fotballgener
Hva Adam Francis angår har han nå passert 19, så han er allerede eldre enn hva hans far var da han ligadebuterte for oss i 1969. Det er ikke gitt at junior blir en like god spiller som senior var, men vi har et par eksempler fra nyere tid på at sønner av tidligere QPR-spillere har fått en like flott karriere som far. De vi tenker på da er Neil Clement, sønn av Dave, og Philip Beardsley, sønn av Dave han også.

Sønn nr. 2
Skulle ikke Adam Francis klare det, så har familien flere sjanser. Også Gerrys yngste sønn Jacob er i Rangers yngreavdeling. Hvor gode de er får dere spørre Steinar Sæther om, han spilte fotball med begge to i korridorene utenfor managerkontoret på Loftus Road for 12-13 år siden. Til alt overmål har også Paul Furlong en sønn i QPR, men han ankom klubben for seint til å rekke å bli klint oppetter veggplatene av Steinhard.

Radiointervju
Hva Gerry Francis angår, er han fortsatt trener i staben til Tony Pulis i Stoke. Hvis du har en halv time å avse kan du høre et svært bra radiointervju med ham, hvor han blant mye annet snakker om sønnene sine, om den gangen Stan Bowles mistet alle møblene mens Gerry var på lunchbesøk og om konflikten med Rodney Marsh som førte til at han trakk seg som QPR-manager i 1994.