Av STIAN KARLSEN

Vi er skadeskutt om dagen, og det gir seg også utslag resultatmessig. I tillegg til å være kraftig redusert defensivt så manglet vi denne gangen Luke Freeman som sonet karantene.

Dette åpnet opp for ligadebuten til unge Ilias Chair på midten. Ellers var det få overraskelser i startoppstillingen. Smithies hadde Wszolek på høyrebacken foran seg denne gang, og ellers var det som kan krype og gå av tilgjengelige forsvarsspillere i stallen på banen. Det vil si Robinson, Bidwell og Baptiste.

På midten var det nevnte Chair sentralt med Luongo og Scowen. Mackie og Wheeler startet i kantposisjonene og Washington var ensom svale på topp i 4-5-1.

Røde Jamie
Etter en heller puslete start hvor hjemmelaget var best så skulle mye av kampforløpet bli bestemt allerede midtveis i førsteomgang. Jamie Mackie går i en duell og stempler hjemmelagets Tom Clarke. Ikke pent, men heller ikke veldig stygt. Ganske overraskende så velger dommer Simpson og trekke ut det røde kortet av bunken. Mackie er fra seg av fortvilelse, men må tilslutt innse den røde fargen og tusle slukøret av banen. Da skjønte man at det ville bli en tøff aften på Deepdale.

Preston produserte noen gode muligheter, men klarte ikke å få hull på byllen mot heroisk kjempende QPR-spillere før pausen.

Med litt flyt...
Etter pausen viste først Smithies frem sine kvaliteter da Barkhuizen traff innenfor rammen med sin volley. Smithies fikk slått ballen over tverrliggeren til corner. Etter dette hadde QPR en god periode og med litt flaks kunne man tatt ledelsen ved debutant Chair etter 55 minutter. Avslutningen gikk såvidt utenfor Preston-målet.

Preston presset på etter dette, men QPR forsvarte seg med nebb og klør. Baptiste og Robinson var begge gode og blokkerte skudd, taklet og skapte frustrasjon hos hjemmelaget. 20 minutter før full tid kom Smith på banen (hvorfor i all verden spiller han ikke fra start Ollie?). Han erstattet Wheeler og Washington ble trukket ned i en kantrolle for å gjøre "plass i  boksen" til Smith. Chair og Smith skapte faktisk litt hodebry for forsvaret til Preston i perioden etter at Smith kom på banen. Når man begynte å få god tro på at heroisk kjemping skulle føre til poeng så kom selvsagt avgjørelsen.

Utrolig utgjort
Hugill kom seg inn bak QPR-forsvaret og skled ballen forbi en utrusende Smithies etter 88 spilte minutter. Skuffede QPR-spillere sank sammen ute på gressmatten. Laget prøvde og reise seg, men kom ikke nærmere enn et godt skudd fra Jack Robinson fra drøye 20 meter. Dessverre var Maxwell i Preston-buret våken nok til å redde situasjonen og tre poeng for hjemmelaget. Dommeren blåser av kampen etter 6 tilleggsminutter, men er fremdeles ikke helt ferdig for dagen. For å toppe nedturen så klarte Baptiste å få utdelt rødt kort (sitt andre gule) etter kampslutt for noen upassende gloser i forbindelse med "takk for kampen". 

Skal bli spennende å se hva man kan stille med av forsvarsspillere mot Leeds kommende lørdag!

Preston-QPR 1-0 (0-0)
Mål:
Hugill (88)

QPR: Smithies, Baptiste, Robinson, Bidwell, Wszolek, Scowen, Luongo, Chair (Sylla 90), Wheeler (Smith 73), Mackie, Washington.
Ubenyttede reserver: Lumley, Cousins, Manning, Goss, Smyth.