Av STEINAR SÆTHER

Det blei en skuffende kamp på Ashton Gate i Bristol sist lørdag. 1-1 kunne blitt til tap i og med at førsteomgangen var såpass svak, etter omgang nummer to mangla vi igjen marginene som ville avgjort kampen i vår favør. Og en god grunn heter Charlie Austin. Jeg hadde ingen kunnskap om hans seine fravær, i så fall ville jeg ikke vært så skråsikker på seier. Vi mangler avslutningskraft ved hans fravær!

Traktorgutta fra Ipswich besitter den siste plassen i feltet vi så gjerne vil være innafor. 9-7-6 og 31-29 er ikke så mye bedre enn våre 7-8-7 og 27-28. Forskjellen på lagene er hovedsaklig borte. Der vi har 3-2-6 har Ipswich 6-2-3. Vi er litt bedre enn dem på hjemmebane, men våre 6 U`er ødelegger noe av idyllen. Et faktum for Suffolk-gjengen er at de er bedre mot lag over midten av tabellen enn dem under tabellens ekvator. Da blir 3-5-3 på Portman Road kun tall. 

Jeg forventer at de vil være i kampen om sluttspillsplassen helt til mai, samtidig er plassen deres utrygg ettersom avstanden opp til hhv nummer 5,4,3 og de direkte opprykksplassene er 4,7,9,10 og 12 poeng. Det er kun ett eneste poeng ned til nummer 9, og 5 til oss på den grusomt kjedelige 12. plassen. Om vi skal snakke om sikker sluttspillsplass må avstanden til Burnley på 5. plass tettes. Det gjelder jo både traktorgutta og oss.

Hvem er så disse utrygge traktorgutta som manager Mick McCarthy disponerer? Målvakta Gerken er rutinert med sine 30 år og mangfoldige kamper med hansker på, og han redder mye. Forsvaret består som oftest av Smith, Chambers, Berra og danske Knudsen. Norske Parr er den som hyppigst kommer innpå, han har 9 kamper i høst. Midtbanen har navn som unggutten Maitland-Niles, Skuse, Douglas og Murphy, og det fins noen ivrige erstattere som også veit hvor målet står. Framme jobber Sears og Pitman godt i lag. Begge disse har skåra det samme som Murphy, nemlig 6 i tallet.

Formen til Suffolk-gjengen er 10 poeng på de siste 6 kampene, vi har 9. Vi har jo ikke tapt på de siste 5 (2-3-0), hjemmelaget har 2 på de 6. 

Skader fins det hos begge lag. Det er 1. juledag tvil rundt 4-5 spillere. McCarthy har derfor kalt hjem Luke Hyam fra Rotherham for å dekke opp en litt skranten benk. Charlie Target forblir dessverre ute til over nyttår, sies det. Hva med Sandro, ingen nyheter om hans situasjon seint på kvelden, jeg gjetter dog på et fravær der også. Hill er som vi så sist klar, i hvert fall via benken. Perch er ikke langt unna, kanskje kommer denne et par kamper for tidlig. Mackie er "alltid" ute. 

I såkalt moderne tider har vi en temmelig ålreit statistikk der ute ved Nordsjøens bredde. 6-4-5 til oss er av det bedre vi har av bortestatistikk rundt omkring. Pluss i måltallene har vi også, 21-18. Ting som taler mot videre suksess der ute er våre dårlige tall på boksedagen. Vi taper ofte og har et snitt når det gjelder innslupne mål på 2 per kamp. 

Jeg har et håp om at både Polter og JET spiller fra start. Polter som ensom spiss i 4-2-3-1 med JET som en av 3 sammen med Hoilett og Phillips. Da blir det igjen Faurlin og Henry foran forsvarsrekka - som blir uendra fra Bristol-kampen. Jeg trur samtidig at JFH i neste kamp, mandag hjemme mot Huddersfield, kommer til å endre på laget. Ikke nå.

Har kun en middels god følelse foran denne kampen. Begge lag er av de "verste" til å holde U`en ved pause. Til slutt står det fort 1-1 eller 2-1 til Ipswich. Som James Bond, med rett til å ta feil ;-)