Av DAG HÅKON HELLEVIK

Tre ganger har QPR solgt verdens dyreste keeper, og klarer vi å få solgt Alex Smithies for 400 millioner kroner de kommende ukene så kan vi klare det for fjerde gang også!

Og dermed er svaret gitt for mai-oppgaven hvor vi ba om navnene på tre QPR-spillere er blitt solgt til andre klubber for en overgangssum som for alles vedkommende var ny britisk rekord for spillere i deres posisjon på banen. Det handler altså om målvakter og ikke om angripere, som et par av dere har antydet.

Reg Allen ble solgt fra QPR til Manchester Uniteds i juni 1950 for 11.000 pund, noe som den gang var verdens høyeste overgangssum for en keeper. Det var en verdensrekord QPR tok tilbake da vi solgte Phil Parkes til West Ham for 565.000 pund i 1979.

Noen kilder mener også å vite at det også var verdensrekord da QPR solgte David Seaman til Arsenal i 1990 for 1,3 millioner, men det er vi sant å si ikke helt sikre på. Uansett var det ny britisk rekord, så vi nøyer oss med dette. Det gjør i alle fall Seaman til den tredje vi skulle ha navnet på i denne oppgaven.

Dagens verdensrekord for målvakter holdes av Gigi Buffon, som kostet 32 millioner pund da han gikk fra Parma til Juventus i 2001. Første juli blir rekorden imidlertid slått av Ederson, som da går fra Benfica til Manchester City for 34,7 millioner. Dermed er vi også tilbake der vi startet, nemlig ved at vi må få 400 norske millioner for Smithies dersom QPR skal ta rekorden tilbake. Og såpass er han da vitterlig verd, spør noen oss!

De som klarte alle tre navnene i  mai var Tore Karlsen, Bjørn I. Hansen, Knut Aksnes, Lars Erling Næss, Ørjan Hestetun, Roy Hojem og Magne Buset.

Da ser resultatlista etter 5 måneder slik ut:

8 poeng: Magne Buset

7 poeng : Ørjan Hestetun og Knut Aksnes

6 poeng : Roy Hojem

5 poeng  Tore Karlsen og Ståle Sunde

4 poeng Frode Rekve

3  poeng Øyvind Engelsjord, Lars Erling Næss og Bjørn I Hansen

2 Gjermund Sægrov

Magne får den ene av våre to premier som den eneste med full poengpott. Roy ble trukket ut som vinner blant de øvrige deltakerne. I denne trekningen hadde hver enkelt et antall lodd i hatten som tilsvarte det antallet poeng vedkommende hadde scoret i løpet av spørsmålsserien.

Nettquizen tar nå sommerferie. I juli kommer vi tilbake med den vanlige «overvintringsquizen» som handler om lagoppstillingen i første seriekamp, og deretter starter den månedlige nettquizen opp igjen etter noenlunde samme mønster som tidligere.