Av STIAN KARLSEN

Jeg tillater meg å synes synd på Luke Freeman som ikke har skarpere kollegaer der framme. Det eneste han fant, som hadde evnen til å avslutte skarpt foran motstanderens mål, var Aiden Flint - og da snakker vi sjølmål. Det var Freemans niende målgivende pasning denne høsten, og han leder da også den statistikken i championship i høst. Hvor mange ganger han har levert krempasninger til dem som Holloway håper skal omsette sjansene sine, og det kun har endt i "high and wide" aner jeg ikke. Fasiten = altfor mange ganger! Midtbane, forsvar og ligaens beste målvakt gjør jobben sin. For å ha råd til en eller to målsultne jegere i januarvinduet, må nok samme antall tøfluser ut av døra. Hos meg rager Smith og Mackie høyest, mens den med høyest kapasitet av de fem vi kan velge blant til Oteh, Smyth og Eze er ordentlige klare, Ngbakoto, ikke får det til hos oss dessverre.

Men vi fikk da med oss ett poeng mot ligaens for tida tredje beste mannskap. Kan hende selve skalpen forsvant i et omdiskutert straffespark. Har ikke sett situasjonen og kan ergo ikke uttale meg om Robert Madley bomma eller ei.

Ikke den lengste bussturen i dag på Boxing Day. Suffolk og den traktorproduserende byen Ipswich er reisemålet i det tette kampprogrammet vi alle har nå. Det heter seg jo at en ikke er bedre enn det tabellsituasjonen viser, og det er nok riktig med befolkningen på østkysten også. Men potensialet for å klatre oppover fra sin tiende posisjon er absolutt til stede. Gutta til Mick McCarthy gjør såpass mye bra på banen at det fort kan skje. Seinest lørdag var det til dels urettferdig at laget ikke fikk med seg noe som helst fra ligaleder Wolves. Tap 0-1 var belønningen for å ha vunnet de fleste statistikker i kampen.

Det er et hjemmesterkt mannskap vi møter på Portman Road. 7-1-3 og 22-12 er blant de aller beste i divisjonen, det er borte de svikter litt for ofte - uten at de er helt i nærheten av oss. Tallene deres i nord, vest og sør er 4-1-7 og 15-21. Dette gir 35 poeng. Dette forteller hvor jevnt det er når denne poengsummen kun er 3 poeng og 5 mål mindre enn Aston Villa på sjette plass, og kun enda ett poeng opp til Leeds på femte. Det ene bortetapet kom første helga i september på Loftus Road.

Hvem har fått juling på Portman Road? Fra nylig og bakover i høst er det Reading, Nottingham, Preston, Sunderland, Bolton, Brentford og Birmingham. Det vil si foruten Preston lag fra midten av tabellen og nedover. Men de har tapt for Fulham, Bristol City og erkerivalen Norwich. Det vil si at de har de vanskeligste motstanderne igjen i andre halvdel av sesongen.

Manager McCarthy har ei ganske spennende spillergruppe å plukke fra. Målvakta Bialkowski slenger seg i alle kampene. Han er av de bedre men når ikke opp til vår egen Smithies! Forsvaret er temmelig likt vårt med tanke på kapasitet, men også de har vært skadeplaget - uten å nå opp til oss med 8 mann ute samtidig for ikke lenge siden. De mest brukte er Spence, Knudsen og Chambers, men også Iorfa får en del spilletid. Midtbanen består som oftest av Ward og Skuse mens de får med seg enkelte spillere som veksler midtbane/angrep. Da tenker jeg på Sears og Garner. Sistnevnte er en arbeidsmaur uten like og skårer samtidig mål. Han er en av tre (halvt norske Celina og McGoldrick de to andre) som har skåra 6 ganger i serien, Waghorn, sesongens beste billigkjøp (£ 250 000) har skårt hele 10 ganger. Er jeg misunnelig på McCarthy, eller..?

QPR må hate bortekamper på Boxing Day! Ikke siden 1967 mot Plymouth da Alec Stock ledet laget har vi seira! Derfra og hit har vi fem uavgjorte og tretten tap å "skryte av"! Etter tre utropstegn på rad får jeg glede supporterskaren vår med at Mackie har en viss form inne mot Ipswich; han har skårt i tre kamper på rad, deriblant i hjemmekampen i september. Ennå viktigere er det at vi på de 9 siste kampene hjemme som borte har sju seiere og to tap mot dagens hjemmelag.

Skader og sjukdom: Skuse er garantert ute mens Knudsen er usikker pga sjukdom for vertene. Lynch og Perch er ute for oss. Det er siste ståa for begge lag, men ting endres fort de siste timene mot kampstart. At Mackie starter etter tre kampers hvilepause er jeg skråsikker på!

Jeg er ikke superoptimist foran kampen. Boxing Day og bortebane er ikke vår greie. En åpen og sjanserik kamp ventes og jeg føler på meg at vi ryker 1-2 dessverre. Vi skyter nok "high and wide" igjen, og da er det nok en midtstopper som skårer vårt ene. Onuoha?