Av STIAN KARLSEN

Vi må riktignok fem år tilbake i tid for å finne disse linkene. 

Kampen
Norge møter Kroatia til vennskapskamp i Zagreb 12 oktober 2010 og taper kampen 2-1. Drillo befinner seg på norske benken og ser at Moa gir det norske laget ledelsen etter innlegg fra Espen Ruud i det 21 minutt. Mandzukic bringer balanse i regnskapet før pausen før Niko Kranjcar avgjør kampen med en flott soloprestasjon rett etter sidebyttet. 

Linken
Du nikker kanskje på hodet og tenker at nettopp Niko Kranjcar er linken mellom Norge-Kroatia og QPR. Det stemmer jo bra, men var ikke den linken som umiddelbart kom til hodet på undertegnede.  

På det norske laget var det nemlig en indreløper som ble kalt Mjøsa´s Beckham og i forkant av oppgjøret i Zagreb kom de første indikasjonene på at Neil Warnock skulle være svært interessert i å sikre seg underskriften til 26-åringen. 

Første nordmann i QPR
I desember, drøye to måneder etter kampen, blir det klart at Vaagan Moen er QPR-spiller. Han signerer en kontrakt på 2 1/2 år og kommer gratis fra Brann 1 januar 2011. 

Oppholdet i London blir ingen stor suksess for Mjøsa´s Beckham og drøye året senere, i januar 2012, returnerer han til Norge og LSK etter at kontrakten hans med QPR har blitt kansellert. Han var totalt involvert i 8 kamper for QPR, 7 av dem i championship og en cupkamp. Etter opprykket til Premier League så klarte han ikke komme med i 25-manns troppen til Neil Warnock. 

Uansett, heia Norge!