Av DAG HÅKON HELLEVIK

Vi spurte om hvilken av utespillerne fra QPRs 1975/76-lag som har flest ligakamper totalt for klubber i de fire øverste divisjonene i det engelske ligasystemet. Vi presiserte utespillere for å gjøre oppgaven litt vanskeligere, for vi la til at ingen slår Phil Parkes som fikk 743 ligakamper for Walsall, QPR, West Ham og Ipswich fra 1968 til 1991.

Men om ingen slår Parkes så er det faktisk en som har nøyaktig samme antall, og det er altså John Hollins. Han står (i  følge Wikipedia) med 743 ligakamper for Chelsea, Arsenal og QPR mellom 1963 og 1984. Noen av dere oppgir at han hadde 744, og det stemmer det også, men den siste kampen hadde han for Cobh Ramblers i Irland.

De som svarte rett var Frank Baklid, Magne Buset, Eivind Vasstrand, Lars E Næss, Knut Aksnes, Frode Rekve, Øyvind Engelsjord, Geir Midttveit, Ståle Sunde, Roy Hojem, Marius Troldmyr og Fredik Solvang.

Dermed er stillingen slik etter tre oppgaver denne: Tre lodd: Frank Baklid, Lars Erling Næss, Knut Aksnes, Frode Rekve, Ståle Sunde og Marius Troldmyr

To lodd: Bjørn Soleng, Knut Aksnes, Tore Karlsen, Erik Hoelli, Magne Buset og Eivind Vasstrand

Ett lodd: Øyvind Engelsjord, Geir Midttveit Knut Hauglum, Steinar Engebretsen, Daniel Johnsen, Gjermund Sægrov, Roy Hojem  og Fredik Solvang

Alle deltakerne må telle egne poeng, for det hender at quizredaksjonen teller feil.

I novemberoppgaven tar vi utgangspunkt i at vi atter en gang har byttet manager i QPR. Etter at Harry Redknapp sa opp selv, er vi nå tilbake til normalsituasjonen. Og normalsituasjonen er at managerne våre får sparken.

Spørsmålet lyder derfor: Hvem er de to siste fast ansatte QPR-managerne, før Harry, som har sagt opp jobben frivillig?

Her må vi ta det forbeholdet at vi ikke altid får fullstendige  (eller for den saks skyld korrekte) opplysninger fra klubben når det blir byttet sjef. Derfor må utgangspunktet være klubbens forklaringer etter at byttet skjedde. Hvis noen av dere mener å vite at sannheten var en annen om en eller flere konkrete hendelser, så er det de offisielle pressemeldingene som teller.

Vi minner om reglene. Vi kommer med ny oppgave hver måned, og denne oppgaven er del av en sammenhengende konkurranse som går fra august til jul.  Hvert poeng du scorer underveis gir ett lodd i en trekning, og du har derfor større sjanse for å vinne jo flere oppgaver du klarer å løse.

I denne oppgaven ber vi om to navn. Du får derfor ett lodd per riktig navn du oppgir. Vi deler dessuten ut bonuslodd dersom oppgaven viser seg å være så vanskelig at bare én eller to deltakere klarer å løse den.

Vi deler ut to premier, hver av dem en QPR-trøye for sesongen 2015/16. Den ene vinneren trekkes etter at alle loddene hver enkelt deltaker har tjent opp er lagt i samme hatt, mens den andre vinneren er den deltakeren som har vunnet flest lodd gjennom hele spørsmålserien. Deler flere på den siste prestasjonen blir det loddtrekning der også.

Konkurransen er kun åpen for supporterklubbens betalende medlemmer. For å kunne vinne må du ha betalt kontingent for 2015/16 innen 20. desember.  Svarfristen for denne oppgaven er mandag 30. november. 

Svarene sendes til:

daghakon@pilzie.ch 

Skriv (og det er veldig viktig) NOVEMBERQUIZ i emnefeltet