Av STIAN KARLSEN

Vinteren er kanskje over i England og London. Lørdag ettermiddag var det i alle fall fine spilleforhold og et tosifret antall celsiusgrader. Det er lenge siden sist. 

Mark Warburton kjørte uforandret lag fra kampen mot Brentford i uka. Det var da heller ingen stor grunn til å endre de elleve...

Dieng, Cameron, Barbet, Dickie, Kane, Wallace, Johansen, Ball, Chair, Dykes og Austin. 3-5-2 er for tiden melodien som spilles, og det er vakkert!

Bournemouth hakket bedre
Nok en gang var kampens førsteomgang mest av alt en krig på midtbanen. Ikke spesielt spennende og underholdene for andre enn de som har et stort hjerte for en av klubbene. Av lagene på banen så var det Bournemouth som var mest underholdene. De presterte faktisk å skape et par sjanser før garderobepraten. 

Seny Dieng viste igjen at han er en mann til å stole på. Først en god redning på skudd fra Billing, så en strålende redning når Shane Long kommer alene gjennom. 

Defensivt var det god kontroll utenom de to nevnte mulighetene, men offensivt trøblet vi fælt. Vi klarte ikke komme til innlegg mer enn ved et par anledninger og da var «serven» ikke i nærheten av god nok. 

QPR var nok best fornøyd når pausesignalet ble gitt. 0-0 var helt innafor denne gangen. 

20 HT.jpeg

Mer inspirert
Det var tydelig at pausepraten hadde gjort noe med våre gutter. Allerede før det var gått fem minutter av omgangen så var det lagt mer press i 16-meteren til Bournemouth enn i hele den første omgangen. 

Tverrliggeren
49 minutter var spilt når QPR får frispark på 35 meter på høyresiden. Ilias Chair tar det med høyrebeinet og bøyer innlegget inn midt foran mål. I mengden av spillere er det Yoann Barbet som kommer først på den med hodet og avslutningen går i tverrliggeren. 

Advarsel var sendt ut!

Stefan Johansen!
QPR tør stå høyere i gode perioder. Bournemouth har virket ballsikre i backlinjen, men etter 57 minutter så raknet det fullstendig. Austin jager på vår høyreside og ballen spilles over på motsatt side. Der presser Chair som gjør at ballen spilles inn i senter av banen. Stefan har luktet det som foregår og snapper opp ballen på 16 meter og er alene med Begovic. Han må avslutte med høyrebeinet, men er iskald og setter ballen sikkert til høyre i målet. 

For en deilig følelse. En nordmann som scorer viktige mål for QPR har vi drømt om siden lenge før supporterklubben ble stiftet for snart 30 år siden. JAAAA!!!! 

20 Johansen.jpeg

Bytter og utligning
Stefan Johansen rakk feiringa av scoringen, men så var det slutt for dagen. Han, Charlie Austin og Lee Wallace kunne gå i dusjen på stillingen 1-0. Hamalainen, Field og Willock kom på banen. 

Etter 68 minutter utligner gjestene fra badebyen. Ballen blir lempet på bakre stolpe fra utsiden av 16-meteren og headet på tvers inn i målgården. Dieng klarer ikke holde ballen utenfor og Long sikrer at ballen går over streken. Litt nedtur. Vi skulle jo vinne kampen Stefan scoret i...

Strålende kontring 
2-1 kommer kvarteret senere og under 10 minutter før full tid. Kampen var på tidspunktet jevnspilt og kunne vippet i begge retninger, og man satt faktisk med en liten følelse av at Bournemouth var nærmere tre poeng enn oss. 

Vi hadde jo tross alt byttet ut Austin og Johansen. 

Laget gjorde den tanken til skamme. Kjapt kombinasjonsspill gjør at Albert Admoah blir spilt løs på venstresiden. Innlegget går gjennom hele det kriserammede Bournemouth-forsvaret og havner tilslutt hos Todd Kane på bakre. På hjørnet av  femmeteren setter han bredsiden til og sikrer ledelsen og tre poeng til våre gutter. 2-1, men fortsatt 10 minutter igjen. 

Bonne burde scoret
I løpet av de siste minuttene så var det nærmere 3-1 enn utligning. Spesielt innbytter Macauley Bonne burde scoret da han hadde tre gode sjanser på tampen av kampen. Den største kom etter en at en retur fra utrusende keeper havnet i beina hans. Fra 10 meter og nesten åpen kasse satte han avslutningen i stanga!!

Jubelbrølet var av det kraftige slaget da dommeren blåste av kampen etter 4 tilleggsminutter. Vi begynner å bli bortskjemt, men det er fremdeles fryktelig deilig å vinne fotballkamper. 

Bestemann
Rob Dickie. Ferdig snakket. Her har vi en bauta! 

20 Dickie.jpeg

QPR-Bournemouth 2-1 (0-0)
Mål:
Johansen (57), Long (68), Kane (83)