Av STEINAR SÆTHER

Som forventa ble det målfattig tirsdag kveld på KPFS. Dessverre ble det verken ett mål å glede seg over, og heldigvis ingen mål å gremmes over. I en kamp med kun tre situasjoner foran målene og alt ellers som nærma seg sekstenmeteren var synlig harmløst, vil jeg likevel trekke fram det positive. 

Vår faste mann innafor egen sekstenmeter, Dieng, virker nå å ha fått den rette balasten etter mye spill i Skottland et par sesonger. Han oser trygghet, og jeg ser for meg at han kan vokse inn i rekka av de virkelig gode målvaktene vi har hatt. Om han ikke blir solgt da, for vi skal jo "ale opp" spillere for så å selge dem videre - og dermed tjene gode penger til drift, men samtidig bygge opp laget sånn at vi om litt skal kunne kjempe om opprykk. Eze er et godt eksempel på den nye politikken vår - som er ment å være en kopi av det som ga oss suksess på 90-tallet.

Forsvaret på sitt beste holder god klasse. Men vi er pukka nødt til å unngå personlige feil. Enkel logikk! 26 mål i eget nett fordelt på 19 kamper er ikke skremmende, imidlertid må vi huske på at det generelt har blitt skåret færre mål i divisjonen enn tidligere år. Jeg trur nok det vil endres noe etter nyttår - i tilfelle er det viktig å holde eget bur reint så ofte som mulig.

Midtbanen er mest av alt Chair og Bright for meg . De andre som blir benytta er habile spillere og ikke bedre enn det. Av "de andre" venter jeg mest på at Adomah skal glimte mer til, han har jo kapasiteten på sitt beste. Tilbake til Chair: Han har vokst siden forrige sesong og vil kanskje bli solgt etter denne sesongen. Synd for oss at han ikke har bedre medspillere. Bright har etter hvert kommet tilbake der han var forrige sesong, en rask, teknisk og sjanseskapende slugger som mange motspillere preller av på. Salgsvare de luxe! Med tanke på salg trur jeg det er en fordel med koronaen. Kun få klubber kan tillate seg å handle i deres prisklasse nå, men jeg er i tvil om at dem det gjelder er interessert i våre beste menn.

Det virkelige ankepunktet foreløpig er spissene. Dykes har en del i seg, dessverre ikke mange nok mål. Har skrevet det før, at skotsk premiership ikke er en spesielt god liga, og at spillere som ikke har vært guds gave til vår egen Championship, gjør det langt bedre  der nord i deres beste liga. Celtic er på jakt etter Bright, og at vår mann Bright vil bli eventyrlig god i den skotske hovedstaden, tviler jeg ikke på. Men hvor lite eller mye skal vi la ham gå for? Bonne har også noe i seg, men når vil det gi seg utslag i mer spilletid og flere mål?

Det ser ut som midtbanen samarbeider bedre med forsvaret enn med spissene. Chair har fortsatt fem mål, det samme som Dykes har. Jeg mener spillet går for tregt framover og da møter vi stort sett etablert forsvar. Vi må raskere framover for å skape flere målsjanser. Kanskje Dykes og Bonne øker målskåren sin da.

Vi forbinder Wycombe med Gareth Ainsworth. Hva ellers kan småbyen i området High Wycombe skilte med? Helt siden middelalderen har Wycombe vært en markedsby. Hver eneste tirsdag, fredag og lørdag samles alle som har noe å selge i Storgata i sentrum. Byen ligger knappe 5 mil nord for London, og har du sittet på en stol i hovedstaden og hatt ei brødskive på bordet, kan det hende møblene er produsert i Wycombe. Byen er altså en anerkjent møbelby.

Wild Thing har ikke all verden å spile på i gruppa. Allsop har stått samtlige kamper i mål, hans plass er udiskutabel. Forsvaret er rutinert og krumtappen er Jacobson, kjent fra klubber på nivå to og tre. På midten spiller Horgan og eks`n vår, Wheeler, omtrent alt. En annen eks, Parker, får lite spilletid, kun tre kamper til nå. Kashket er mestskårende med fire nettkjenninger, sammen med ham veksler Akinfenwa og Odeydinma å spille.

Det har vært litt av en voksenopplæring for hjemmelaget. De første kampene var katastrofale hvor de tapte stort. Så har det gradvis blitt bedre og tallenes tale er 2-5-12 og 11-28. Men tallene er ikke bedre enda enn at de har Championships dårligste poengfangst. Om det ikke var for Wednesday sitt poengtrekk, ville de altså vært aller nederst. Wycombe er åpenbar favoritt til direkte nedrykk. Formen er skral, enda verre enn vår, 0-1-4 mot 0-2-3. Wycombe har ikke vunnet hjemme på Adams Park i høst, vi har kun èn borteseier - det over katastrofalt dårlige Derby.

Hva skader angår mangler Wild Thing tre mann som alle har vært ute ei stund, pluss en mann som er suspendert. Vi mangler fire mann, den nye siden tirsdag er Kakay.

Et realt bunnoppgjør foran tomme tribuner (igjen). Jeg trur ikke det blir mye mål her heller, potensialet for en ny 0-0 kamp er veldig til stede. Det blir mitt tips en gang til. Og det er skummelt langt opp til 50 poeng, som bør være målet for ny kontrakt. Og: Hvor lenge blir Warburton sittende om vi ikke begynner plukke flere poeng?