Av STEINAR SÆTHER


I ei kamptett uke er det gutta med badebuksene som kommer på besøk. Brighton & Hove Albion har slått godt rot i Championship og skal nå ha et mannskap godt nok til å hevde seg bra. Starten på sesongen har vært ålreit, men heller ikke mer enn det. Seier, uavgjort og tap, en av hver både hjemme og borte, er fasiten. Etter kampene tirsdag kveld blei laget dytta ned til 15. plass. Men så tidlig i sesongen er jo veien både ned og opp kort.

Vi beholdt andreplassen ettersom Blackpool tapte 1-3 borte for Millwall og Leicester slo en annen potensiell opprykkskandidat, Blackburn, 2-1 hjemme. Det betyr med andre ord at reveflokken fra midt i landet nå leder på målforskjellen. Spiller vi uavgjort eller bedre onsdag leder vi. Den tanken er bare god :-)

Det Brighton-mannskapet som stiller onsdag kveld er ikke det presumptivt beste. En del skader på nøkkelspillere samt suspensjon på toppskårer Ulloa tilsier at vi kan få en lettere oppgave enn vi normalt ville. Bare så synd at vi sliter med det samme på d`herrer Hoilett og Johnson. Jeg trur ikke de blir risikert i denne kampen.

Av de nye er det vel Carroll som er nærmest startoppstillinga sjøl om han ikke imponerte lørdag. BAE nærmer seg kampform, Kranjcar er ullen når det gjelder kampform og i tillegg sliter han med en liten skade. Phillips mangler også god kampform.
Jeg ser altså ikke for meg større endringer på laget onsdag sammenligna med de som starta mot Birmingham.

Brighton har ikke beseira oss på hjemmebane sida 1957. Men vi har da også kun møttes kun ni ganger i denne lange perioden på Loftus Road. Ved forrige korsvei, sesongen 05-06, endte det broderlig 1-1. Vi har som alle veit prestert fire på rad med 1-0. Ian Holloway leda oss til sju seiere på rad tilbake i 2004, så stå på gutta!

Vi har det gjerrigste forsvaret med fire blanke ark av seks mulige. Det er 415 min sida vi slapp inn mål og så klart forsvaret vårt skal ha æren for det, og bakenfor der igjen ser vi hvilken innflytelse Harry og hans undersotter, som f.eks McClaren, har å si. Fy fanken så heldige vi er som har disse folka! Brighton er også gjerrige med 2-2 i målforskjell på sine tre bortekamper.

Allikevel må vi være favoritter. En ny seier 1-0 er nærmest. Brighton må finne på noe veldig lurt om de skal skåre i flomlyset. En liten fare er det dog for 0-0.