Av STEINAR SÆTHER

Vi blei kun enda et mannskap som ikke klarte å gjøre livet surt for Preston. Håpet jeg hadde om at vi skulle skåre det forløsende målet kom aldri - som kom av at vi ikke skapte nok. Warnock-magien slo ergo ikke til allerede få dager etter Ramseys exit. Men vi har tetta igjen bakover!

Middlesbrough har en aldri så liten magiker i manager Karanka. Tett på opprykk forrige sesong, nå i høst har de fortsatt å imponere. Hjemme på Riverside Stadium, hvor kampen fredag kveld spilles, er de nesten utilnærmelige med 6-1-1 og 15-2. Borte er de mer medgjørlige, 3-2-3 og 9-10 sier tallene da. 30 poeng er lik fjerdeplass og 4 poeng bak ledende Hull og Brighton. Da blir våre 20 litt stusselig der nede på midten.

Boro sine seiere der ute i oljeland har kommet mot Rotherham 1-0 og Charlton 3-0 som kom med få dagers mellomrom og like etter at Man Utd blei holdt til 0-0 og ekstraomganger og seier på straffekonkurranse på Old Trafford i ligacupen. Det vitner om styrke og kvalitet! Før djevelskalpen blei det kun 0-0 mot målrike Fulham, og før det Leeds 3-0, Brentford 3-1, Wolves 3-0, MK Dons 2-0 og Bristol City tap 0-1. Men de starta med 3-0 over Bolton. Konklusjonen må være at de er solide, før jeg legger til at de altså ikke har møtt lag innafor sluttspillssona. For to uker sida kjørte de disse få mila opp til Hull på samme kystside og tapte 0-3. Kan være et tegn...

I målet beveger Konstantopolous seg godt. I forsvarsfireren er det 3 mann som spiller de fleste kampene: Friend, Ayala og Kalas mens den siste plassen deles av mange. På midten skiller Downing seg ut. Han skaper mye, faktisk står han bak 33 sjanser til nå. Leadbitter er en spiller jeg gjerne skulle sett på vår egen midtbane, et bunnsolid arbeidsjern. Adomah og Nsue spiller oftest ved siden av. Karanka spiller ofte 4-2-3-1 slik at de som står oppført som spisser like gjerne spiller i treeren bak. Kike, Nugent, Fabrini og Stuani har delt 14 mål seg i mellom.

På skadefronten er nettopp Stuani ute, noe som irriterer Karanka. Stuani hadde en liten skade som burde leges via trening og fysioterapi i England, så ringer landslagssjefen til Uruguay og vil ha ham med i to kvalifiseringskamper. Han kommer aldri på banen, men Karanka er overbevist om at han aldri vil spille mot oss. Amorebieta spiller heller ikke ettersom han skada seg mot Hull. Ellers ser det greit ut.

Warnock har uttalt denne uka at alle spillerne stiller likt, og responsen på treningsfeltet har vært god. Noen er sjølsagt nærmere start enn andre, mens Hoilett og Luongo sjekkes  fredag etter lange landslagsturer. Jeg trur kanskje ikke de spiller, vi får dog se! Får vi se gutta våre med ny olje i maskineriet?

QPR har seira de to siste gangene på Riverside. Siste gang var for halvanna år sida da gutta våre vant med 3-1 der ute. De tre kampene før det endte med tap for oss. Og nå i høst, de fire siste bortekampene har alle endt med tap. 

Jeg trur vi kommer til å yte god motstand på Riverside. Om vi holder helt til mål er jeg usikker på. Har Warnock utført litt gammeldags magi skal vi klare en U. 1-1? Går på puben og ser kampen, må bare innom og se på den lokale russerevyen først - og klemme litt etterpå, he-he :-)