AV STEINAR SÆTHER

Æsj! Kampen mot Birmingham mangla det ene avgjørende målet. Ettersom Blues heller ikke overlista Dieng, ble det ergo målløst. Forsvaret holder godt mål i denne kampen, Dieng likeså, dermed er det foran målet det svikter. Vi er sammen med fire andre lag, kongene av uavgjort i Championship - alle står med 4 av 7 kamper U. 

Byen Barnsley som vi besøker tirsdag, ligger i South Yorkshire, et distrikt kjent for sine mange klubber på høyt nivå. Byen var inntil for omlag 30 år siden store på kullgruvedrift og glassproduksjon. Det er kun sistnevnte som fortsatt er en hovedgeskjeft i byen. Kuriøst er det at byen er størst i England på hornorkestere! Det er en "etterlatenskap" fra tida med sosiale møteplasser i forbindelse med industrien - hvor altså noen starta med å blåse i horn.

Klubben Barnsley en av klubbene som er uavgjortkongene med 4 sådanne. Det eneste de har forskjellig fra oss er at de i motsetning til oss ikke har vunnet en kamp. De har sluppet inn 10 mål mot våre 7, begge har skåret 6 ganger. Av den grunn ligger Barnsley på plassen over nedrykkssona, vi er nummer 16. På sett og vis et foreløpig bunnoppgjør.

Kan melde om en splitter ny manager hos hjemmelaget. Han heter Valerien Ismaël, er fransk, og har tidligere hatt kortere hovedansvar for LASK Linz og Wolfsburg pluss andrelagene til ditto. Han debuterte som manager for Barnsley seinest lørdag.

Spillergruppa han kan plukke fra innholder ingen vi kan kalle "stjerner". Målet voktes av Walton, en ålreit keeper på dette nivået. Forsvaret har til nå bestått av danske Andersen samt Helik, Williams og Solibauer - med enkelte andre innhopp. Midtbanen består vanligvis av Frieser, Mowatt, Thomas og Palmer. Framme holder fortsatt Chaplin og Woodrow koken, men presses av Simöes, Styles og Schmidt. Om den nye manageren velger å plukke de samme som har ført laget ned mot bunnen er uvisst, alternativene er ikke imponerende.

Dette skrives allerede søndag kveld, dermed er det ingen nyheter angående skader og suspensjoner. Amos er ute til våren for oss, Wallace trenger nok en pause, ellers uvisst. Häämalainen får trolig plassen til Wallace. Dykes er ikke i sin beste form etter skaden i landskampene nylig, og må spille seg i form igjen - hvis han får lov å unngå U23. Noen endringer igjen er i alle tilfeller sannsynlig pga kampprogrammet.

Det blir nesten for åpenbart å tippe uavgjort igjen. Men det er like sannsynlig som noe annet. 1-1 atter en gang?