Av STEINAR SÆTHER

Jaaaaa! Det vi fikk MOT oss i forrige kamp mot Bournemouth, fikk vi MED oss i bortemøtet i Bristol. Fortjent eller ei i en kamp som kunne endt begge veier, eller midt imellom, som var mitt tips - så vant vi to ekstra poeng et stykke inn i overtiden. Deilig å være ranger at heart, da!

Dette ble en kamp som sto i 3-tallets tegn. Rødstrupene var energiske hele kampen - det skal de virkelig ha! - og tok ledelsen allerede i det tredje spilleminuttet, det på et hardt skudd som skiftet retning i en uheldig Dunne.3 minutter på overtid i 1. omgang setter Austin inn ei litt heldig straffe, for med en annen kampleder kunne Bristol City fått straffe noe tidligere - og tv-bildene viste at vår straffe heller ikke var av den alvorlige sorten. Godeste Davies var dog veldig tydelig på at vår var udiskutèbar der han sto i prima posisjon. Så styrer altså Barbet inn Stefan sitt hjørnespark 3 minutter på overtid mot kampslutt.

Som Barbet ble det i forrige kamp, var det nå Andy Gray som lot frustrasjonen gå utover noen. Etter å ha fått gult kort tidligere i kampen var det Stefan som fikk haleheng av Gray, og dermed korrekt med gult nummer to.

Rob Dickie starta sesongen helt superb, med skåringer som bonus for innsatsen. Deretter har han generelt god fram til i går, hvor han var enestående. Han er en av dem vi kan få forespørsel om nå i januar. I tilfelle hvem og hvor mye, får vi eventuelt komme tilbake til. Jeg deler også ut ei ekstra rose til både Barbet og Dunne for sine prestasjoner torsdag. Alle tre rydda opp i suveren stil med tæl og resultater som fortjent. Uflaks ved det eneste målet til rødstrupene, og en stor sjanse til, var alt de fikk som resultat av innsatsen. Godt ellers å se at vi kriget like godt som hjemmelaget!

Spillet i seg selv er middels med glimt av storhet som dukker opp. Enten i form av viktige taklinger, måten vi spiller oss ut av tette situasjoner, redningene til Dieng, gjør som Gray mot Derby, skårer et fantastisk mål, spiller ball-i-hatt med forsvarere på venstresiden. Og så videre. Nei, vi gjør ikke dette hele tida, men vi gjør det ofte nok til at vi fortjener å være i tetstriden! Har sett så mange seriekamper som mulig utover høsten, og det er kun Fulham og Bournemouth som i sine beste perioder har vært virkelig gode. Men har de stukket av i tet? Nei, for også de får seg tryninger ofte nok til at det er fortsatt håp for oss og en del andre lag om å kapre topplasseringer. Husk så at vi faktisk har 38 poeng fra 23 kamper! Ladies and gentlemen, this is Championship!

Byen er Birmingham og laget er Birmingham. City! Som ventet sliter Blues nede på tabellen. Når vi nå har skiftet årstall eier klubben 17. plassen med tallene 7-6-10 og 22-30. Foreløpig er det langt ned til reell bunnstrid (8 poeng), og mannskapet skal være godt nok til å forbli i Championship. 

Manager Lee Bowyer har plassert sitt tidligere førstevalg i målet, Etheridge, på benken. Sarkic har stått alle minus èn kamp. I forsvaret er det kun Colin og Pedersen som spiller det meste av kampene. På midten har 10 spillere spilt kamper, hvorav Bela som den åpenbare eneren. Spissene Hogan og Deeney har delt 10 mål mellom seg, og er førstevalgene når navnene ropes opp i garderoben. Alternativet Jutkiewicz var god for noen sesonger siden før han mista grepet. En sesong med et par mål fulgte, før han hadde en god høst med 10 mål på høsten - for så å miste grepet ennå en gang. På 22 kamper denne høstsesongen har han skåret 2 ganger. De fleste er fra innhopp. Han bærer for øvrig nummer 10 på ryggen. Vår nummer 10 er bedre. Han skåret begge da vi vant 2-0 i oktober!

Blues er et fysisk lag. Vi liker ikke fysiske lag så godt, og har slitt flere ganger mot sånne lag denne sesongen. Samtidig mener jeg krigingen vi viste mot Bristol City er det beste vi har gjort så langt.

Hva skader, korona og suspensjoner angår, så stiller Blues ganske fulltallige. Colin rekker trolig kampen etter kort skadefravær. Det samme kan gjelde Hogan etter å ha vært i isolasjon. Men ting kan endres utover søndag. Vi har våre faste ute: De Wijs, McCallum og Odubajo. Niko Häämäälainen kommer (av den grunn) tilbake fra LA Galaxy snarest. Ikke trolig at han rekker St. Andrew`s, men FA-cupen neste helg kan være årets debut i blå-hvite striper. Chair må testes foran kampen. Cook og Palmer er spennende signeringer, om det blir noe av.
Jeg tror dette blir samme type motstand som mot rødstrupene. Et hjemmelag som er hissige på restene av julegrøten vil angripe på samme aggressive vis. Mitt store håp er at spissene deres er like tamme som de har vært til nå. De har altså under ett mål i snitt. Vi har den største kapasiteten av lagene, det er derfor lagene er plassert på sine respektive plasser.
Jeg er ikke overbevist om at vi vinner, men at vi unngår nederlag. 1-1 eller 1-2 som sist.

Come on U Rssss!