Av STIAN KARLSEN

En helt fantastisk følelse var det da dommeren blåste av kampen lørdag ettermiddag. På femte forsøk så fikk QPR endelig sine første poeng denne sesongen, og er i skrivende stund på trygg plass! 

McClaren satset mye på ett kort denne lørdagen. Fallhøyden hadde vært enorm ved å mislykkes, men denne gangen skule han få en positiv opplevelse.  Både Tomer Hemed og Nahki Wells fikk sin hjemmedebut fra start av i denne matchen, noe som betød at Wszolek og Washington var på benken denne gangen. I tillegg ble "førstekeeper" Ingram byttet ut med Lumley. 

Resten av spillerne var identisk med laget som tapte mot Bristol City. Rangel, Leistner, Lynch og Bidwell i forsvaret, Luongo, Scowen og Freeman på midten med de to nye (Hemed og Wells) samt Eze foran seg. 

Befriende innstilling
Det var ingen overkjøring av ett Wigan-lag som var stinne av selvtillit etter 0-3 borte mot Stoke sist. Dette ble veldig jevnt, og jaggu var det godt QPR hadde marginene med seg denne gangen. 

Hemed-scoring
Frem til scoringen så var kampen helt jevnt fordelt, men man kunne se at QPR-spillerne ville mer i duellene enn tidligere kamper denne høsten. 

Resultatet av hard kjemping kom etter 35 minutter, da QPR først fikk en dødball fra venstresiden. Toni Leistner gå opp bak i feltet til Wigan og nikke en poleball i retning målet. Den neste luftduellen skjer på hjørnet av femmeteren hvor Lynch kaster seg inn i duellen (onde krefter vil ha det til å være frispark mot QPR)
Ballen spretter på femmeteren og Hemed hiver seg akrobatisk opp l luften og halvveis brassesparker ballen i mål 1-0!!!!
Nydelig utørt og nydelig scoring! 

Om det skulle vært frispark mot Lynch? Det er ferdigdømt, men vi kan innrømme at det var noe heldige omstendigheter. Det føltes lenge ut siden sist, så det er bare rett og rimelig! 

 

Wigan-sjanser
Kampen var jevnspilt hele veien og Wigan hadde flere god sjanser både før og etter at QPR hadde tatt ledelsen. Enten så var en god Lumley i QPR-målet i veien, eller så manglet det siste lille på presisjonen. Faktisk så er bortelaget overlegne både i sjansestatistikken (13-7) og ballinnehav (62%-38%), men det var noe med gløden og intensiteten som Hemed og Wells hadde tatt med seg inn i QPR-laget denne dagen. 

Den ble helt avgjørende. 

Kunne avgjort
QPR hadde også noen solide muligheter til å punktere kampen underveis, blant annet tidlig i 2 omgang da Freeman skyter upresset fra 15 meter. Mange tror ballen sniker seg inn i kortehjørnet til Wigan-keeper Walton, men den sniker seg på utsiden og treffer nettet på utsiden av stolpen. 

Nahki Wells var også hissig på å vise seg frem foran sitt nye publikum. Han kom til en god avslutning på hjørnet av 16-meteren etter å ha dratt seg nydelig forbi en Wigan-forsvarer. Avslutningen curler mot lengstehjørnet, men en god Walton er med på notene. 

Ferske fjes
Begge våre nye gutter ble slitne og byttet ut mot slutten av matchen. Hemed først med 10 minutter igjen da Washington kom på banen, mens Wells forlot oppgjøret med tre minutter igjen til stående applaus fra Loftus Road-publikummet. Han ble erstattet av Matt Smith. 

Begge to leverte solide prestasjoner. Wells var kanskje hakket bedre enn Hemed, selv om Hemed avgjorde matchen med sin scoring. Det kan uansett bli mye moro offensivt med disse to i troppen!

Nerver
Etter mange, altfor mange, nervepirrende minutter så velger dommeren endelig å sette sluttstrek for denne gang. QPR har tatt tre poeng og helt plutselig ser verden ganske så annerledes ut. Det var mange lettede ansikter på Loftus Road etter kampen. Ingen tvil om at lag og stab har følt seg ganske hardt presset. Nå får de en liten pust i bakken... 

Vi må ikke la oss rive for mye med, selv om det var mye positivt å ta med seg fra denne matchen. Vi må vite at det kommer to bortekamper den neste drøye uken. Får vi ikke med oss noe der, så er denne seieren fort glemt. 

Vi ser langt sterkere ut offensivt og var bedre defensivt også denne kampen, men vi mangler alternativer på stopperplass. Håper det faller på plass før lånevinduet stenger i utløpet av måneden. Lov til å håpe på Matthew Connolly? 

QPR-Wigan 1-0 (1-0)
Mål:
Hemed (35)

Tilskuere: 11564