Desemberoppgaven handlet om gamle spillere og deres sønner. Vi ba om navn på inntil 5 mann som a): har spilt i Premier League etter at denne ble opprettet i 1992 - og b): har en far som har spilt på øverste liganivå (PL eller gamle Div 1) med QPR. Svaret måtte bestå av navn samt nåværende eller siste PL-klubb for hver enkelt, og vi annonserte ett poeng/lodd per riktig svar.

Dette er en type oppgave hvor det kan dukke opp svar som quizredaksjonen ikke visste om, så for å gardere for dette ga vi deltakerne anledning til å oppgi inntil 5 navn til tross for at vi selv bare visste om 4. Disse var:

Clive Allen, sønn av Les Allen (Divisjon 1 med QPR i 1968/69), spilte sin siste PL-kamp for West Ham i februar 1994.
Bradley Allen, også sønn av Les Allen, spilte sin siste PL-kamp for QPR i februar 1996.
Neil Clement, sønn av Dave Clement, (Divisjon 1 med QPR mellom 1968 og 1979) spilte sin siste PL-kamp for WBA i april 2006
Liam Rosenior, sønn av Leroy Rosenior, (Divisjon 1 med QPR mellom QPR 1985 og 1987) spiller denne sesongen i PL for Hull.

I den grad noen har vært i tvil om kriteriene så regner vi kun folk som har vært på banen i gamle førstedivisjon eller Premier Leqague for sine respektive klubber. Det utelukker eksempelvis Adam Francis som har aldri spilt PL-kamp eller noen annen ligakamp for QPR, og likeledes Tom Hateley i Reading og Daniel Webb i Southampton og Hull. Likeledes har vi fått et forslag på «farskap» på vår tidligere keeper Chris Woods, men han spilte aldri for QPR på øverste liganivå da han var hos oss på tidlig 80-tall.
To andre forslag har vært Nicky Hunt (Bolton) som noen mener er sønn av Ron Hunt, lagkamerat av Les Allen i 68/69 - samt Sunderlands Phillip Bardsley, avgivelig sønn av David Bardsley fra vårt store lag på 90-tallet. Til begge disse er å si at vi ikke har funnet noen nettreferanser som bekrefter noe slektskap, men hvis innsenderne kan dokumentere det motsatte er det bare si ifra. Hvis vi har gjort feil som får betydning for stillingen i toppen, så skal vi kompensere for det.

Denne oppgaven var såpass vanskelig at ingen klarte alle fire. Flere innsendere hadde fire riktige navn, men disse hadde det til felles at de trodde Bradley Allen hadde spilt i PL for Charlton. Bradley hadde ganske riktig en periode i Charlton etter QPR og var med på å kvalifisere klubben for PL i 1998, men han spilte ingen ligakamper for The Addicks etter opprykket. Stein Hanstad skal ha stjerne i boka for å vite at Bradleys siste PL-kamp faktisk var for QPR, men dessverre for Stein hadde han imidlertid ikke fått med seg unge Rosenior, så derfor fikk heller ikke han fullt hus.

Fem innsendere fikk tre poeng i denne runden: Hans Erik Mathisen, Stein Hanstad, Frode Rekve, Øyvind Engelsjord og Knut Aksnes
Vi tar også med de fire som klarte to: Lars Erling Næss, Karl Ove Dybvad, Magne Buset og Tore Karlsen.

Hans Erik Mathisen og Knut Aksnes ble dermed stående med 10 poeng etter fullført spørsmålsrekke, og loddtrekningen blant disse to ble vunnet av Hans Erik. Den andre premien ble trukket blant alle deltakerne basert på hvor mange lodd de hadde skaffet seg underveis, og den heldige her ble Tore Berntsen.

Resultatista etter alle høstens oppgaver ser slik ut:
 


10 lodd: Hans Erik Mathisen og Knut Aksnes
9: Lars E. Næss og Stein Hanstad
8: Karl Ove Dybvad, Magne Buset og Øyvind Engelsjord,
7: Tore Karlsen og Stian Karlsen
6 Eivind Vasstrand, Tore Berntsen, Bjørn I. Hansen, Roy Hojem og Frode Rekve,
5: Stig Løken og Lars Ødemark,
4: Frank A. Baklid og Martin Skarstein
2: Thomas Hyvik, Tormod Romestrand, Asgeir Sørensen, Stig Andersson, Vegar Bakken-Løvaas, Nils Bjønness og Terje Gundersen,
1: Tommy Svendsen, Nils Toralf Nilsen og Vegard Fjeld

Januaroppgaven er litt mindre komplisert, selv om svaret kanskje ikke er helt opplagt. Utgangspunktet er at det blir stadig færre «ever presents» i engelske klubber, altså spillere som er med i samtlige kamper gjennom en sesong. Og naturlig nok er det heller ikke mange som klarer dette i flere sesonger på rad.
Månedens spørsmål er derfor: Hvem er den siste spilleren som har stilt opp for QPR i ett hundre obligatoriske kamper på rad? Vi vil ha navn, enkelt og greit.

Vi minner om reglene. Vi kommer med ny oppgave hver måned, og hvert poeng du scorer underveis gir et lodd i en trekning som foretas i juni. Du har større sjanse for å vinne hovedpremien (en QPR-trøye for sesongen 2014/15) jo flere oppgaver du klarer å løse. Vi deler ut bonuslodd dersom oppgaven viser seg å være så vanskelig at bare én eller to deltakere klarer å løse den. I tillegg vil også den deltakeren som har vunnet flest lodd gjennom hele spørsmålserien få en oppmerksomhet når strek blir satt. Deler flere på den prestasjonen blir det loddtrekning der også.

Konkurransen er kun åpen for supporterklubbens betalende medlemmer. For å kunne vinne må du ha betalt kontingent for 2013/14 innen sesongslutt. Svarfristen er fredag 31. januar. 

Svarene sendes til:
daghakon@besonet.ch
Og skriv (og det er veldig viktig) JANUARQUIZ i emnefeltet