Av STEINAR SÆTHER

Yeovil blei aldri den store utfordringen forrige gang. Svak motstand, javisst, men det var måten vi framsto på som utgjorde forskjellen på lagene. De som kjemper om en plass i "førsteelskeren" ga et godt inntrykk. Det stoppa på 3-0 mot laget som etter helgas serierunde er nærmeste nabo på tabellen.

Carlisle fra langt oppe mot skotskegrensa blir ledet av Keith Curle, vår tidligere trener. Han er dermed en av ytterst få ved siden av Chris Ramsey med mørk hudfarge som leder et engelsk profflag. 

Sesongstarten har vært resultatmessig middels. Tre uavgjorte og ett tap er lik 20. plass. Det skåres en del mål men forsvarsspillet er latterlig, sies det. På de fem første kampene har de skåra 10 ganger, men da skal dere vite at sju av målene har kommet på to kamper, da de slo ut Chesterfield i forrige runde 3-1 etter ekstraomganger og i den påfølgende seriekampen 4-4 mot Cambridge. Målene i mot kom hovedsaklig i sistnevnte kamp og i den neste igjen, på sesongens lengste bortereise, til Plymouth, hvor enda fire mål landa i eget nett.

Spillere å merke seg er midtbanemannen fra Frankrike, Hèry, spissen Ibehre som allerede har 5 mål på sin gode samvittighet og for gammelt kjennskaps skyld, Angelo Balanta. Den columbianske spissen med et visst talent tok aldri det siste steget opp som fast alternativ i QPR. Men han fikk, mener jeg å huske, 25 kamper for oss. Mange av dem som innbytter. 

Carlisle er klubben Stan Bowles kom fra i sin tid, i 1972, etter 33 kamper og 12 mål på sin ene sesong der oppe. Så la oss forlenge hyllesten av vår gamle storhet som blei feira på lørdag. La kveldens avansement bære hans navn.

Det meste tyder på at Ramsey vil stille med de fleste av spillerne som overbeviste mot Yeovil. Polter og JET må være skada for ikke å starte denne kampen, Doughty det samme. Kpekewa og/eller Furlong bør på banen, mens Smithies, vår nye skuddstopper, overtar for Green.

Jeg regner det som ganske sikkert at vi avanserer til neste runde. Jeg tipper vi skårer 3-4 ganger i kveld. Det burde holde...