Det var knyttet spenning til laguttaket mot Southampton på grunn av skadesituasjonen. I tillegg så vet man aldri hvilken formasjon som blir valgt.

Formasjonen ble 4-4-2 og midtbanen ble sterkere enn man hadde forventet. I alle fall på papiret, fra start.

Robert Green er det ingen grunn til å bytte ut. Foran seg hadde keeperen ingen overraskelser. Isla, Caulker, kaptein Ferdinand og Traore. Isla og Ferdinand har vært hoggestabbe for mange, men fikk altså fornyet tillit av Harry.

På midtbanen stilte man overraskende nok med en skadefri Sandro (så lenge det varte...), og Vargas på venstresiden.  Midtbanen ble fullstendig med Fer og Phillips.

På topp prøvde Harry denne gang Kranjcar som hengende spiss bak Austin.

Hang ikke med
I starten av oppgjøret var det kun ett lag på banen. Southampton kjørte på ut av startblokka og Tadic, Mané og Wanyama gjorde keeper Green svært varm i løpet av kampens aller første minutter. Green var med på notene i alle anledninger og sørget for at det ikke ble tidlig baklengs.

Hodeskader
Det var ikke spilt mer enn åtte minutter da Sandro gikk ned for telling etter en hodeduell. Brasilianeren, som var usikker til kampen på grunn av en kneskade, måtte byttes ut. Vi krysser fingrene for at det ikke er alvorlig. Inn for Sandro kom Karl Henry

Eduardo Vargas var nestemann i kanvasen ti minutter før sidebytte. Medisinsk personell fikk plassert på en hodebandasje og chileneren kunne fortsette oppgjøret. Southampton hadde mye av spillet hele omgangen, men QPR kom gradvis mer inn i oppgjøret. På overtid av omgangen produserte laget sin største sjanse da Austin kom til skudd fra god posisjon, men ballen gikk dessverre utenfor stengene. 0-0 til pause var heldig sett med blåhvite øyne

Holdt ti minutter av andre omgang
QPR skulle klare å holde nullen til man hadde spilt ti minutter av andre omgang. Da hælsparket Mané en ball som åpnet hele forsvaret og Bertrand klemte til fra skrått hold. Green var på ballen, men kunne bare lage en styring slik at ballen gikk ned i bakken og opp i nett-taket.

Når man begynte å føle at dette kunne gå veien så fikk man altså baklengsen rett i fleisen. Nå skulle det bli tungt. Hvem skulle kunne score mål for oss?

Redknapp tok ut Phillips og satt inn Hoilett.

Vakre scoringer
Ti minutter etter 1-0 så var lagene igjen like langt, og det på meget vakkert vis. Scoringen var signert Charlie Austin.

Hoilett spiller gjennom Vargas på høyresiden. Vargas legger inn og Austin demper ballen strålende med høyrefoten før han snur seg og klinker til med venstrefoten på halvvolley. Stort vakrere kan det ikke gjøres. (se video bunn av artikkel)

Dessverre var det ikke lange tiden før Graziano Pellé ville toppe den scoringen. Tre minutter senere var det 2-1 og for en scoring!
Denne gangen var det i alle fall ikke dårlig forsvarsspill som var årsaken. Pellé vippet ballen opp med ryggen mot mål, og Caulker i press, for så å brassesparke ballen utagbart i lengste hjørnet til Green. (se video bunn av artikkel)

Nær ny Kranjcar-perle
QPR kjørte på etter scoringen.
Nærmere enn Kranjcar-frisparket fra 25 meter kom man imidlertid ikke.
Niko scoret flott mot Stoke sist og dette frisparket var det minst like stor klasse på. Dessverre blir det ikke uttelling når man treffer treverket og ut.

Dermed ble det nok en gang null poeng på bortebane. Spillemessig ble vi ikke overkjørt denne gangen. Det hjelper lite når poengene uteblir, men likevel er det en liten trøst at vi ser mulighetene.

At Charlie Austin viser at han kan prestere også i Premier League er både betryggende og gledelig. Han blir viktig også denne sesongen. Scoringen var pur klasse.

Undertegnede så selv ikke kampen og har følgelig problemer med kåring av vår bestemann. Kampen skal studeres i opptak og vi kan love spillerbørs i etterkant av det.

Nå tar vi West Ham på senga i neste bortekamp!

QPR: Green, Isla, Caulker, Ferdinand, Traore, Fer, Sandro (ut 8 min), Phillips (Ut 58 min), Kranjcar, Vargas (Ut 78 min), Austin

Innbyttere: McCarthy, Henry (Inn 8 min), Hill, Hoilett (Inn 58), Zamora (Inn 78), Onuoha, Dunne